Uutiset

RiUS:n Niko Mäkelä kauhoi Suomen ennätyksen

Riihimäen Uimaseuran Niko Mäkelä oli iskussa 50 metrin perhosuinnissa Vaasassa kauhottavissa pitkien ratojen SM-kisoissa. Hän sijoittui perjantain välierien kakkoseksi ajalla 24,56, mikä on uusi nuorten Suomen ennätys. 18-vuotiaiden SE oli Manu Mäntymäen nimissä vuodelta 2003, ja Mäkelä kohensi sitä yhdeksän sadasosaa.

– Se oli kevyt ja reipas uinti, hengitin kaksi kertaa, ihan nappiin meni, 17-vuotias Mäkelä kehui.

Riihimäkeläisen tulos on todella kova, sillä viime kesän nuorten EM-kisoissa aika olisi riittänyt finaalin viidenteen sijaan. Hänellä on jo A-raja hallussa kesäkuussa kisattaviin European Games -kisoihin Bakuun, jotka uinnin osalta ovat nuorten EM-kilpailut.

Myös SC Vuokatin Jenna Laukkanen yllätti itsensä ennätysvauhdista SM-uintien kolmantena iltana. Sotkamolainen ui 100 metrin rintauinnin välierien voittoon ajalla 1.08,55 ja paransi omissa nimissään kesän 2013 MM-uinneista ollutta Suomen ennätystä neljä sadasosasekuntia.

– Yllätyin kyllä, vaikka on tuo tällä kaudella aika lähellä ollutkin, Laukkanen iloitsi.

– Olen alkanut oppimaan, kuinka tuo satanen pitää uida niin, että rytmi säilyy samana, sillä se on ollut tässä ongelmana. Lähdin kovaa ja tulin sen loppuun asti, vaikka viimeinen 10 metriä oli aika tuskaa, Laukkanen nauroi.

Hänellä on hallussaan Kazanin MM-uintien A-rajat 50 ja 200 metrin rintauinneissa. Satasella hänellä on edelleen Uimaliiton esitysraja, sillä kansainvälisen uimaliiton A-raja MM-kisoihin on 1.08,36 ja Rion olympialaisiin 1.07,85.

Asiasanat

Päivän lehti

9.4.2020