Uutiset

Rivitanssija valmentaa ja treenaa siinä sivussa

Kun ympäri Suomea on sata valmennettavaa, ei kotona ehdi kuin käväistä. Puoli vuotta sitten Hämeenlinnaan muuttanut tanssiopettaja Tiina Aalto nauraakin, että hän on nukkunut Hämeenlinnassa kymmenkunta yötä.

– Käyn pitämässä tunteja ympäri Suomea, Helsingin ja Rovaniemen välillä, Aalto kertoo.

Hämeenlinnaan hän muutti, koska täältä on hyvät yhteydet joka paikkaan. Lisäksi hänellä on kaupungissa useita oppilaita.

Aallon päälaji on tällä hetkellä rivitanssi. Siitä hän innostui kymmenen vuotta sitten kaveriensa kanssa. Innoittajana oli kantrimusiikki.

– Urani alku oli ihan vahinko. Minua pyydettiin pitämään tanssi-ilta Helsinkiin. Liikunnanohjaajana minusta homma tuntui luontevalta ja veti mukaansa, kahdeksan vuotta tanssinopettajana työskennellyt Aalto kertoo.

Aallon mukaan hyvällä tanssivalmentajalla on taitoa ja kokemusta.

– Myös koulutus ja kärsivällisyys ovat tärkeitä ominaisuuksia. Varsinkin lasten kanssa työskennellessä hyvä ilmapiiri on lopputuloksen kannalta olennainen.

Opettamisen ohella Aalto treenaa myös itse rivitanssia. Hän tapaa englantilaista valmentajaansa useita kertoja ulkomaisissa tanssitapahtumissa, sekä valmentajan Suomen vierailuilla. Myös kilpaileminen on Aallon mieleen.

– Osallistun usein kansainvälisiin kilpailuihin. Suomen kilpailuissa toimin usein tuomaristossa.

Rento laji

Rivitanssin suosio on kasvanut vuosi vuodelta Suomessa. Tällä hetkellä esimerkiksi Hollannissa ja Englannissa on varsinainen rivitanssibuumi. Aalto uskoo, että Suomessakin suosio vain kasvaa.

– Rivitanssi on monipuolinen laji. Se on hyvää kuntoilua, paria ei tarvita, ja tanssimisen voi aloittaa minkä ikäisenä hyvänsä.

Myös lajin rentous viehättää monia.

– Rivitanssitapahtumat ovat tunnelmaltaan rentoja. Välillä saatetaan istahtaa oluelle ja kohta taas jatketaan tanssia, Aalto nauraa.

Nykyään kuitenkin kilpailuja käydään jo tosimielessä. Puvut ovat kuin kilpatanssijoilla ja kilpailuihin treenataan tosissaan.

Aalto kertoo, että kilpailutapahtumissa hän pyrkii olemaan oppilaidensa tukena.

– Saatan auttaa kilpailukampauksen tekemisessä, lämmittelyssä ja asujen vaihdossa. Minulla on paljon eri ikäisiä oppilaita. Nuorin on 6-vuotias.

Valmentaja nauraa, että jos esiintyjää jännittää, myös valmentaja kiemurtelee katsomossa.

– Elän oppilaiden tunnelmissa mukana. Toivon, että he yltäisivät itseään tyydyttävään suoritukseen. Voitto ei ole tärkeintä.

Merkittävimpinä kilpasaavutuksinaan Aalto pitää tanssiryhmänsä Euroopan mestaruutta vuonna 2001 ja yksilökisoista advance-luokan Pohjoismaiden mestaruutta ja showcase-Suomen mestaruuksia. (HäSa)

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic