fbpx
Uutiset

RKTL:n Evon yksikköä uhkaa lakkauttaminen

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos aikoo lakkauttaa viisi tai kuusi toimipistettään lähimmän neljän vuoden aikana. Yksi lakkautusuhan alla olevista yksiköistä on Evon toimipiste.

RKTL:n ylijohtaja Eero Helle sanoo, ettei ota kantaa siihen, mitkä yksiköt lakkautetaan, mutta myöntää, että osana laitoksen sopeuttamissuunnitelmaa toimipaikkoja vähennetään.

-Suunnitelma ei ole vielä valmis.

Evon aseman päällikkö Jouni Tulonen kertoo kuitenkin, että henkilökunnalle kerrottiin keskiviikkona Evon olevan mahdollisesti lakkautettavien listalla. Toiminta Evolla päättyisi vuoden 2013 lopussa.

Evon toimipisteessä on kymmenen vakituista työntekijää ja kolme määräaikaista. Kesällä määräaikaisten luku kasvaa 10-15:llä.

Muut mahdollisesti lakkautettavat yksiköt ovat Kotkan toimipiste, Tervon kalantutkimuslaitos, Paltamon laitos ja Inarin porontutkimuslaitos.

RKTL:lla on toimipaikkoja yhteensä kaksikymmentä. Laitos toimittaa sopeuttamissuunnitelmansa maa- ja metsätalousministeriöön lähiaikoina. Sitä ennen RKTL:n johtokunnan on käsiteltävä ne.

Ylijohtaja Helle korostaa, ettei lopullisia päätöksiä lakkautettavista kohteista ole vielä tehty. (HäSa)

Menot