Uutiset

Robert Leinon haaveesta tuli totta

 

HPK:n paidassa on tällä kaudella taistellut ilahduttavan monta omaa kasvattia. Yksi heistä on 19-vuotias hyökkääjä Robert Leino, jolle paikka liigaporukassa tiesi unelman täyttymistä.
 
– Aina se on ollut haave. Kavereiden kanssa kävimme kotipeleissä katsomassa ja ihailemassa pelaajia, eikä silloin edes osannut ajatella, että siellä jonain päivänä pelaisi itse. Heitä piti niin paljon itseään ylempänä, Leino muistelee.
 
Tähän kauteen lähdettäessä Leinolla oli kaksi kovaa tavoitetta: pelata SM-liigaa ja päästä nuorten MM-kisoihin. Molemmat toteutuivat.
 
– Alkukaudesta vielä vähän hätiköin kiekon kanssa ja stressasin liikaa. Nyt on ainakin joissain peleissä löytynyt enemmän kiekkovarmuutta, ja olen pystynyt pelaamaan kulmapelejäkin. Tasaisuutta kuitenkin kaivataan.
 
– Nuorten kisoissa tuli urani kovin saavutus ja pettymys samoille viikoille. Minulle oli tosi kova saavutus, kun raivasin paikkani kisoihin, mutta se mitä siellä tapahtui, oli äärimmäinen pettymys. Kyllä siitä nyt on jo aika hyvin yli päästy, lätkää tämä vain on.
 
Vaisua torstaina
Leino on hyökännyt lähes kaikki pelaamansa 34 ottelua nelosketjussa Otto Paajasen laiturina, mutta junnukautensa hän kiekkoili keskushyökkääjänä. Paikka tuttuun rooliin aukesi torstaisessa kotipelissä, kun hän aloitti Ville Viitaluoman paikalla ykkösketjun sentterinä.
 
– Pelaan mieluummin keskellä kuin laidassa, ja sillä saralla minun olisi pitänyt pystyä näyttämään enemmän. Ensimmäisessä erässä kuitenkin nukuin ihan täysin. Loppua kohden lähti onneksi vähän paranemaan.
 
Kaiken kaikkiaan 0-1-jatkoaikatappioon päättynyt koitos Bluesia vastaan oli Leinon mielestä HPK:lta vaisu peli.
 
– Olisi pitänyt pystyä paljon parempaan. Varsinkin meidän, jotka taistelevat pelipaikoista. Kun kärjestä puuttuu miehiä, pitäisi käyttää tilaisuus hyväksi, tehdä maaleja ja pelata hyvin.
 
Paras aloittaja
Kerhon nelosvitja, jossa Leinokin on paljon pelannut, on pelistä toiseen Kerhon parhaimmistoa ja saa jatkuvasti painetta vastustajan päähän. Leinon mukaan sen salaisuutena on hyvä liike.
 
– Meidän täytyy olla koko ajan liikkeessä ja tehdä paljon töitä, se on meidän aseemme. Vähän peli on kuitenkin mennyt kulmissa pyörimiseksi, jolloin emme saa kunnon paikkoja. Pitäisi vain röykeämmin päästä maalille.
 
Leino napsi torstaina monta aloitusvoittoa ja on välillä laiturinakin pelatessaan ottanut aloituksia. Taitoa treenatakseen Kerhon keskushyökkääjät vääntävät harjoituksissa aloituksia keskenään. Kysyttäessä, kuka porukasta on hommassa paras, Leinon vastaus on selvä.
 
– Kyllä se meikäläinen on, nuori mies virnistää.
 
HPK:n pelit jatkuvat tänä lauantaina KalPan vieraana Kuopiossa, minne joukkue matkusti jo perjantaina. Seuraavaan kotimatsiinsa tiistaina oranssipaidat saavat vastaansa Jypin.
 
 
Iina Lainesalo

Asiasanat

Päivän lehti

1.4.2020