Uutiset

Robert Ven jäi puolivälierässään kuudenneksi

Keskiviikko ei ollut suomalaissoutajien päivä Amsterdamin MM-kisoissa. Sekä miesten yksiköissä Robert Ven että naiskaksikko Ulla Varvio–Eeva Karppinen joutuivat luopumaan haaveista kilpailla 12 parhaan joukossa.

Hämeenlinnan Soutajia edustavan Venin puolivälierä oli kovatasoinen. Ven jäi erässään kuudenneksi.

Erän kärkikaksikko Saksan Marcel Hacker ja Hollannin Roel Braas soutivat A-finaalissa myös viimeisimmässä maailmancupissa Luzernissa. Erästä eteni kolme parasta 12 parhaan joukkoon.

– Kun soudetaan välieräpaikoista, erissä ei ole enää heittopusseja mukana, vaan taistelu jatkopaikoista on tiukkaa, muistutti valmennuspäällikkö Ilona Hiltunen.

– Nyt tavoitellaan 13. sijaa, eikä sekään MM-tasolla tyystin huono saavutus ole, muistutti Hiltunen.

Naiset jäivät puolestaan keräilyerässään neljänneksi, kun erän kaksi parasta eteni 12 parhaan joukkoon.

– Suomalaisten soutu oli tänään molemmilla venekunnilla tahmean näköistä verrattuna alkueriin. Tosin naisten erässä jatkopaikat menivät EM-mitalisti Hollannille ja maailmancupissa A-finaalissa soutaneille tanskalaisille, joten olisi jatkopaikka vaatinut suurta onnistumistakin. Naisten soutu ei myöskään ajallisesti ollut huono, Hiltunen pohti.

Suomalaiset soutavat seuraavaksi välierissä, joissa ratkaistaan C- ja D-finalistit. Torstaina radalla ovat kaksikko Antti Kilpeläinen–Joel Naukkarinen sekä Robert Ven. Naiset jatkavat kilpailujaan perjantaina. (HäSa)

Asiasanat

Menot