Uutiset

Robert Ven jatkoon olympiakarsinnoissa

Suomalaiset aloittivat hyvin soudun olympiakarsinnat Luzernissa Sveitsissä. Kaikki soutajat etenivät alkueristään suoraan jatkoon.

Hämeenlinnan Soutajien Robert Ven selvisi yksikköjen 2000 metrillä eränsä kakkosena helposti välieriin, mutta maanantain välierissä meno kovenee.

Sunnuntain vetoonsa Ven oli tyytyväinen.

– Ihan hyvin se meni. Sain aikaan tasapainoisen suorituksen. Kun näin, että jatkopaikka oli selvä, niin pystyin jo vähän säästelemäänkin viimeisellä 700 metrillä. Maanantain veto on sen sijaan varmasti tosi kova ja hurjaa sekuntitaistelua, Ven arveli.

Myös Naisten pariairokaksikossa Ulla Varvio ja Eeva Karppinen ylsivät eränsä kakkoseksi ja etenivät suoraan loppukilpailuun. Miesten perämiehettömässä kaksikossa Antti Kilpeläinen ja Joel Naukkarinen olivat erässään kolmansia ja jatkavat välierissä.

– Hyvä päivä, kun kaikki suomalaiset menivät suoraan jatkoon. Saavutimme tänään se, mitä haettiin, soudun valmennuspäällikkö Ilona Hiltunen iloitsi.

Hyvillä mielin olivat myös soutajat.

Kilpeläinen ja Naukkarinen pääsivät aikuisten sarjassa ensimmäistä kertaa suoraan välieriin. Aiemmin tie on edennyt keräilyerien kautta.

– Oli vaikea arvioida minkälainen suoritus riittää jatkoon pääsyyn, joten ennakkoluulottomasti lähdimme kisaamaan. Haimme vähän liiankin rentoa ja helppoa soutua ja ehkä sen takia räväkkyys jäi uupumaan. Vauhti kuitenkin riitti ja lopussa pystyi jo passailemaankin. Välierässä pitää lähteä aivan eri ajatuksella: alusta asti räväkämmin ja kovempaa, mutta silti rennosti, eikä porukasta saa jäädä yhtään, Kilpeläinen sanoi.

Miesten yksikössä olympiapaikka on jaossa kolmelle parhaalle soutajalle, ja kaksikoissa molemmissa luokissa kahdelle parhaalle.

Luzernissa soudetaan maanantaina välierät ja tiistaina loppukilpailut.

Asiasanat

Päivän lehti

5.7.2020