Uutiset

Robert Ven juhli taas SM-kultaa

Hämeenlinnan Soutajien Robert Ven otti omansa soudun pikkuveneiden SM-kilpailuissa Tampereen Kaukajärvellä. Hänen voittoaikansa oli 7.26,86.

Ven oli ylivoimainen miesten yksikössä. Hän jätti toiseksi tulleen Turun Soutajien Joonas Jousimon taakseen peräti 26 sekunnin erolla. Kolmas oli Nesteen Soutajien Theodor Kivistö.

SM-kisa oli Venin viimeinen näytös ennen MM-kisoja, jotka soudetaan Aiguebelettassa Ranskassa kolmen viikon kuluttua. MM-kisoissa jaetaan myös ensimmäiset olympiapaikat ja sellaisen saaminen on tietysti myös Venin tavoitteena.

– Kaverit lähtivät yllättävän kovaa, jopa riskillä. Itsellänikin lähtö oli ihan ok, vaikka ei mitään tappomeininkiä ollutkaan. Luotin matkavauhtiini ja eroa alkoi tulla 500 metrin soutamisen jälkeen, Ven kertasi sunnuntain finaalisoutua.

Ven on harjoitellut kovaa ja myös Tampereen kilpailut lauantain alkuerineen kävivät hänelle hyvästä harjoituksesta.

– Kovaan vastatuuleen soudettiin ja tarkoitus oli ottaa kaikki irti. Kyllä se oli kova harjoitus.

Seuraavan kerran Ven soutaa kilpaa MM-kisoissa. Sitä ennen hän vetää jokusen kovan ja hapottavan harjoituksen ja herkistelee sitten kauden päätapahtumaansa.

– Koitan kuitenkin olla hölmöilemättä näissä viimeisissä harjoituksissa ennen MM-kisoja. Terveenä pitää pysyä, hän mietti.

Aiguebelettaan Ven lähtee parin viikon päästä. Suomesta kisoissa on mukana myös miesten ja naisten kaksikko. Kisoilla on nyt muutakin arvoa kuin MM-menestys.

– Lähden jahtaamaan olympiapaikkaa. Se on ollut tavoitteeni, eikä ole muuksi muuttunut. Kieltämättä tavoite on kova. Tähän mennessä en ole ollut maailmancupissa niillä sijoilla, joilla olympiapaikka heltiää.

MM-kisoissa Rion olympialaisiin lunastaa paikkansa yhdeksän parasta yksikkösoutajaa. Se tietää sitä, että B-finaalinkin kolme parasta ansaitsee olympiapaikan.

– Luzernin maailmancupin kisassa olin kymmenes. Sieltä kuitenkin puuttui yksi tosi kova soutaja. Varesen kisassa olin kahdestoista ja siellä taas olivat kaikki parhaat mukana. Ei se yhdeksäs sija sielläkään kaukana ollut, Ven tuumi.

Hämeenlinnan Soutajien nuori lupaus Samuli Seppälä voitti lauantaina keräilyerän ja sijoittui sunnuntain A-finaalissa kuudenneksi. Daniel Koskikunnas oli B-finaalin toinen eli kokonaistuloksissa kahdeksas.

Naisten yksikön Suomen mestaruuden voitti Takon Soutajien Ulla Varvio. Nesteen Soutajien Eeva Karppinen souti naisten yksikössä toiseksi. Varvio ja Karppinen on valittu MM-kilpailuihin naisten pariairokaksikkoon.

Miesten kevyen yksikössä jylläsi Takon Soutajien Juho-Pekka Petäjäniemi, Naisten kevyessä yksikössä SMARKin Aura Palmgren.

 Naisten pariairokaksikon ykköseksi souti Takon Soutajien Johanna Haavisto yhdessä juniori-ikäisen Anniina Potkosen kanssa. Miesten pariairokaksikon voitto meni Turun Soutajien Joonas Jousimolle ja Antton Helmelle. Hämeenlinnan Samuli Seppälä ja Antti Kolari jäivät lauantain keräilyerissä viimeiseksi, eivätkä päässeet sunnuntain finaaliin. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

4.4.2020