Uutiset

Robert Ven kahdeksas EM-souduissa

Janakkalalainen Robert Ven ylsi lopulta kahdeksanneksi viikonvaihteessa Brandenburgissa Saksassa soudetuissa EM-kisoissa. Hämeenlinnan Soutajien edustaja päätti kisansa miesten yksikköjen 2000 metrillä B-finaalin toiseen sijaan.

Ven taisteli sunnuntaina rajusti B-finaalin voitosta. Loppumetreillä Ranskan Cedrik Berrest oli vahvempi ja Ven sijoittui finaalin toiseksi. Lähdön voittaja Berreston on arvokisamitalisti miesten parikaksikosta, mutta kisasi nyt yksikköluokassa.

Suomalaissoutajista myös Ulla Varvio ja Eeva Karppinen sekä Juho-Pekka Petäjäniemi taistelivat sijoituksista 7–12 aamun B-finaaleissa.

Pariairokaksikossa Varvio ja Karppinen soutivat tasapainoisen soudun. Kaksikko sijoittui toiseksi reilun sekunnin päähän voittajasta eli kaksikon loppusijoitus oli kahdeksas. B-finaalin voiton vei Kreikan Aikaterini Nikolaidou ja Sofia Asoumanaki, jotka olivat vuoden 2015 MM-kilpailuissa hopealla.

Miesten kevyessä yksikössä Petäjäniemi souti nousujohteisen soudun. Petäjäniemi oli B-finaalin kuudes eli sijoittui kokonaistuloksissa kahdenneksitoista. B-finaalin voiton vei Nedelcho Vasilev Bulgariasta.

– Suomalaisvenekunnilta päivän kisavedot olivat hyviä suorituksia. Pääsy A-finaaliin oli etenkin Robertilla sekä Ullalla ja Eevalla lähellä. Venekunnat ovat hyvässä vauhdissa ja uskonkin, että kaikki pystyvät vielä parantamaan vauhtiaan seuraavissa kilpailuissa, arveli soudun valmennuspäällikkö Ilona Hiltunen.

Suomalaissoutajien kausi jatkuu kahden viikon päästä viimeisessä olympiakarsintaregatassa Luzernissa Sveitsissä. Yksikössä paikka on jaossa karsintaregatan kolmelle parhaalle ja kaksikossa kahdelle parhaalle venekunnalle.

Asiasanat

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic