Uutiset

Robert Ven päättää soudun EM-kisat B-finaalissa

Hämeenlinnan Soutajien Robert Ven, 25 ei taistele mitalisijoista Brandenburgissa Sakassa soudettavissa Euroopan mestaruuskisoissa. Janakkalalainen ylsi kaksikkojen 2000 metrin lauantain välierissään neljänneksi ja taistelee sunnuntain B-finaalissa sijoista 7–12. A-finaaliin selvisi kahden välierän kuusi parasta soutajaa.

Venin erän voittoon kiri Liettuan Mindaugas Griskonis. A-finaalipaikka jäi Veniltä vain reilun sekunnin päähän. Jatkoon erästä menivät lisäksi Tanskan Sverri Nielsen ja Valko-Venäjän Stanislau Schcarbachenia.

Miesten kevyessä yksikössä Juho-Pekka Petäjäniemi teki hyvän ja tasaisen välieräsoudun. Petäjäniemi sijoittui erässään viidenneksi. Myös hän jatkaa kilpailuja sunnuntaina B-finaalissa.

Suomen Ulla Varvio ja Eeva Karppinen starttasivat naisten pariairokaksikon keräilyerään rohkeasti. Suomalaiskaksikko johti kisaa puolimatkassa. Lopussa Varvio ja Karppinen joutuivat taipumaan Liettuan ja Valko-Venäjän kaksikoille. Keräilyerän kaksi parasta saivat paikan A-finaaliin, joten suomalaisnaisten kisat jatkuvat sunnuntaiaamulla B-finaalissa.

Miesten perämiehettömän kaksikon C-finaalissa Antti Kilpeläinen ja Joel Naukkarinen olivat toisia ja kaksikon kokonaissijoitus 14. Naisten yksikössä Johanna Haavisto voitti C-finaalin ja oli lopputuloksissa 13.

Kova ja puuskittainen vastatuuli toi lisää haastetta EM-kisojen väli- ja keräilyeriin.

Asiasanat

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic