Uutiset

Robert Ven souti A-finaaliin Varesessa

Hämeenlinnan Soutajien Robert Ven selvitti tiensä sunnuntaina soudettavaan A-finaalin maailmancupin kilpailussa Varesessa Italiassa.

Ven pääsi hyvään vauhtiin lauantain välierässään. A-finaalin paikka oli tarjolla välierien kolmelle parhaalle ja Ven oli omassa erässään toinen. Erän ykkönen oli Kuuban Angel Fournier Rodriguez.

Lauantai oli hyvä päivä muillekin Suomen soutajille. Naisten pariairokaksikossa Ulla Varvio ja Eeva Karppinen olivat keräilyerässään toinen Tanskan perässä. Hekin etenivät sunnuntain A-finaaliin.

– Olen tyytyväinen tämän päivän soutuihin. Venin kisa oli tosi hyvä ja hän oli itsekin tyytyväinen kisaansa. Varvio ja Karppinen paransivat puolestaan alkuerästä paljon ja heidän soutunsa oli pirteää. Sunnuntaina Ven ja pariairokaksikkomme hakevat onnistunutta kisasoutua ja taistelevat hyvistä sijoituksista, arvioi soudun valmennuspäällikkö Ilona Hiltunen.

Lauantaina Varesessa soudettiin perämiehettömän kaksikon C-finaali. Antti Kilpeläinen ja Joel Naukkarinen taistelivat erässään kolmanneksi. Heidän loppusijoituksensa oli 15:s. Suomen soutajien edellä oli vain neljä venekuntaa, joilla ei ole olympiapaikkaa.

Naisten yksikön D-finaalissa Johanna Haavisto oli toinen ja loppusijoituksissa 20:s. Miesten kevyessä yksikössä Juho-Pekka Petäjäniemi eteni keräilyerästään B-finaaliin, jonka hän voitti.

– Petäjäniemeltä hieno finaalisoutu. Miesten perämiehettömältä kaksikolta erityisesti ensimmäiset 1000 metriä sujui hyvin. Kisa kisalta vauhti on parantunut, Hiltunen kertoi Melonta- ja soutuliiton tiedotteessa.

Asiasanat

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic