fbpx
Uutiset

Robert Ven souti C-finaaliin

Hämeenlinnan Soutajien Robert Venin viikon urakka soudun MM-kilpailuissa Aiquebelettessä ranskassa huipentuu lauantaina C-finaalissa, jossa ratkaistaan sijat 13–18.

Keskiviikon puolivälierässä pettynyt Ven oli perjantaina C/D-luokkien välierässään toinen. Puolimatkassa 2000 metrin kisaa johtaneen Venin aika oli 6.54,13.

Meksikolainen Juan Carlos Cabrera karkasi matkan toisella puoliskolla ylivoimaiseen voittoon. Hän jätti Venin taakseen lopulta yli kuuden sekunnin erolla.

– Viimeiset sadat metrit hivenen hölläsin ja säästin voimia, sillä kovia kavereita on C-finaalissakin vastassa. Marginaalit 15 parhaan yksikkömiehen välillä ovat armottoman pienet, totesi Ven.

Brasilian Steve Hiestand selviytyi erästä kolmantena C-finaaliin.

Ven saa vastaansa lauantain C-finaalissa lisäksi toisen erän kolme parasta eli Kanadan Pascal Lussierin, Saksan Lars Hartigin ja Kiinan Ganggang Lin.

Ulla Varvio ja Eeva Karppinen päättivät soudun MM-kilpailut Ranskassa 14. sijaan. Pariairokaksikko souti C-finaalin lopun vahvasti ja ohitti Romanian, Ruotsin ja Venäjän kaksikot. Edelle ehti vain Tanska, joka nappasi C-finaalin voitolla 13. sijan.

– Otimme tässä työvoiton, sillä edelliset kisat painoivat jaloissa jo aika lailla. Olympiapaikan karkaaminen tietysti kismittää vietävästi, mutta ei tässä kovin kaukana kärjestä olla, Varvio summasi kisaviikkoa Melonta- ja soutuliiton tiedotteessa.

Asiasanat

Menot