Uutiset

Robert Ven ylsi kovassa seurassa neljänneksi

Hämeenlinnan Soutajien Robert Ven, 25, lisää vauhtiaan kansainvälisissä yksikkökisoissa. Sunnuntaina Varesessa Italiassa soudetussa maailmancupin kisassa Ven souti neljänneksi. Reilut kaksi sekuntia palkintopallisijasta jäänyt janakkalalainen ylsi uransa parhaaseen sijoitukseen maailmancupissa.

Voittoon 2000 metrin matkalla kiri Kroatian Damir Martin ajallaan 7.10,23. Kroaatin lisäksi kärkikolmikkoon ylsivät Kuuban Angel Fournier Rodriguez (7.16,22) ja Belgian Hannes Obreno (7.17,38)

Vauhtiaan tasaisesti loppua kohden kiristänyt Ven ylsi aikaan 7.19,48. Väliajoissa Ven oli 500 metrin kohdalla vasta kuudentena, 1000 metrin kohdalla viidentenä ja neljänneksi mies oli kirinyt, kun venerivistö oli lipunut 1500 metriä.

– Maltoin aloittaa sopivan rauhallisesti ja se taisi olla tällä kertaa oikea ratkaisu. Toisaalta viimeinen pykälä olisi pitänyt iskeä sisään ehkä jo 100–200 metriä aikaisemmin, jolloin olisin saattanut taistella vielä kovemmin palkintopallisijastakin, pohti Ven.

Ven souti hyvin Varesen regatan jokaisena kisapäivänä. Jo alkuerissä hän väläytteli vauhtiaan ja haastoi hyvin muun muassa sunnuntain finaalissa toiseksi vedelleen kuubalaisen Rodriguezin.

– Alkuerissä ylsin koko viikonvaihteen parhaaseen soutuuni. Kokonaisuutena kisat sujuivat tasapainoisesti ja tästä on hyvä lähteä valmistautumaan Brandenburgissa Saksassa toukokuun alussa soudettaviin EM-kisoihin, Ven suunnitteli.

Ven kiskoi airoillaan sunnuntaina ensimmäistä kertaa urallaan maailmancupin A-finaalissa (kuuden parhaan soutajan finaali). Miehen paras sijoitus yksikköjen maailmancupissa ennen sunnuntaina oli kahden vuoden takaa, jolloin hän oli kahdeksas Aiquebellessa Ranskassa.

Myös naisten pariairokaksikossa suomalaisvene menestyi hyvin Varesen kisassa. Ulla Varvio ja Eeva Karppinen taistelivat loppuun asti ja sijoittuivat myös neljännelle sijalle. Pronssimitali jäi reilun sekunnin päähän. Voiton vei Puolan Magdalena Fularczyk ja Natalia Madaj, jotka olivat vuoden 2015 MM-kilpailuissa neljänsiä. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic