fbpx
Uutiset

Rockfutiksen SM: Rock, ruoho, rakkaus & Rollo

 

Hämeenlinnalaisen rock-hikoilun lippulaiva Giants of Rock laahusti tänä vuonna napapiirille autoin, junin ja lentokonein. Tuomisina Rovaniemen tällä kertaa aurinkoisista kisoista oli kunniakas kahdeksas tai sitten seitsemäs sija viime vuoden pronssin jatkeeksi – lopullinen sijoitus vahvistetaan vasta hovissa.
 
 
Mutta itse pelit alkoivat aikaisin lauantaiaamuna, kun jo suurin osa ryhmästä oli tavoittanut Mäntyvaaran raviradan vihreän silkin. Sen verran kohmeessa sekä Giants että Vaasan FC Volume kuitenkin olivat, että lukuisista avopaikoista huolimatta joukkueet taaplasivat 0–0-tasurin.
 
Seuraavassa matsissa vastaan konkkasi Rauman/Järvenpään FC Blues. Jaska ”Hiipivä kuolema” Ahokas räjäytti lopulta ketsuppipullon, kun onnistui olemaan tuhraamatta noin 23. avopaikkaansa. Lisää myllyä veteen laittoi heti perään kaikkien pelaavien bussikuskien Messi, Antti ”Reidenpoika” Vuorinen, joka murtautui väkisin bluesukkojen rangaistusalueelle. Seurauksena rankkari, jonka upotti eleettömästi konkari Jape Toivonen. Loppu oli pelailua puolin ja toisin, lukemat 3–1.
 
7–0 olisi riittänyt
Alkulohkon viimeisiin peleihin jäi panokseksi kisa Vaasaa vastaan lohkon ykköspaikasta ja myöhäisemmästä matsista sunnuntaiaamuna. Eli panokset olivat suorastaan valtavat.
 
Vaasalaiset laittoivat kuitenkin luun kurkkuun, kun voittivat omassa pelissään FC Bluesin tolkuttomin murskanumeroin. Giantsin olisi pitänyt kaataa omassa pelissään Tampereen Dog´s Ball seitsemän maalin erolla, mutta eihän siitä iltapäivän seitinohuesta strategianrakentelusta johtuen mitään tullut. Tosin Pekka ”Luunmurskaaja” Kähkönen näytti itsestään herkempää puolta siirtämällä Jätit vasemman ulkosyrjän pehmeällä kosketuksella johtoon.
 
Jape Toivosen ja Jere ”Mane” Mansikkaniemen lisäksi muut eivät kuitenkaan osuneet, vaikka kärjessä taisi pelata välillä kuusikin äijää… Lopputulos tästäkin Giantsille 3–1.
 
Sponsorina Clearasil
Maaliero toi sitten aamuyhdeksältä vastaan kotijoukkue Rio Granden. Pelin henki oli alusta asti selvä, vaikka ylimääräinen kuona rattailta oli ravisteltu hotellille: kentällä oli vain yksi pallo, joka ei ollut hämeenlinnalaisten hallussa…
 
Giants kuitenkin jaksoi repiä, raastaa ja haista pahalle lähes loppuhetkille asti. Kymmenen minuuttia ennen vihellystä pato kuitenkin murtui hienolla rollolaislaukauksella ylämummoon.
 
Sitten selkärangasta kuului niks, ja pallo oli heti uudestaan sählätty vieraiden verkkoon.
 
Aivan lopussa tosin Vesa ”Cutte” Smeds pääsi vielä kosmetologisella puskullaan viimeistelemään loppunumerot 2–1.
 
Seuraavassa sijoitusottelussa vastaan tuli taas Vaasan Volume. Tälläkin kertaa päädyttiin tasuriin, 1–1, jonka jälkeen rankkarit. Rankkarikisan kuvaili osuvasti vastustajan maalivahti: ”En ole ikinä nähnyt mitään näin heikkotasoista.”
 
Giants kuitenkin ampui korkeammalle ja päätyi pelaamaan sijoista 7–8 Pudasjärven Rainbowta vastaan. Pelaaja-valmentaja Hara Toivoselle annettiin tässä vaiheessa kenkää ja istutettiin VR:n kyytiin muun sikariportaan kanssa.
 
Nuorennusleikkauksesta ei kuitenkaan ollut hyötyä, kun vastustajan yläastepoikia sponsoroi Clearasil. Loppunumerot 0–2, mutta vahvistamattomien huhujen mukaan kentällä kirmasi Pudasjärven paidassa kakkosdivarin pelaajia, josta sääntöjen mukaan tiputetaan seura ensi vuodeksi divariin ja tulokset mitätöidään.
 
Aivan sama, mutta ensi vuonna kisat potkitaan Hyvinkäällä.

Menot