fbpx
Uutiset

Rockin rajaton riemu aukeaa tänään

– Kaikki menee nykyään loppuillasta Metropoliin, alkaa tuntua vähän tylsältä, pohtii Voudin Kellarissa Trivial Pursuitia pelaava opiskelija Tomi Dahl, 23.

Tänään perjantaina kaupunkiin avataan uusi ravintola Rocktown. Samaan aikaan myös Metropolia remontoidaan uuteen kuosiin.

Dahl ja hänen opiskelukaverinsa Pia Lammi, 23, ja Helka Sipari, 21, ovat sitä mieltä, että on loistavaa, kun kaupunkiin aukeaa uusi rokkimesta.

– Uusi paikka on tosi tervetullut. Toivottavasti siellä on myös aloittelevia bändejä, Sipari sanoo.

– Hämeenlinnassa saisi olla enemmänkin kilpailua ravintola-alalla. Samat kuppilat vetävät porukan vuodesta toiseen. Toivottavasti Rocktown pärjää, Dahl jatkaa.

Lammi on myös ilolla huomannut, että uusien paikkojen tulo tuo yleensä myös tarjouksia juomien hintoihin.

– Kun Lumo tuli, hinnat laskivat, Lammi muistuttaa.

Piia Neulanen, 18, ja Kaisa Rytilahti, 22, ovat suunnitelleet, että uutta Rocktownia pitää kokeilla.

– Bändit kyllä kiinnostaa, mutta yleensä paikka valitaan sen mukaan, missä tavataan kavereita. Nyt kaverit ovat yleensä Metropolissa, kun siellä meidänikäiset käyvät, Rytilahti kertoo.

Elina Kaartisen, 21, ja Martti Virtasen, 26, mielestä ravintolatarjonta Hämeenlinnassa on riittävä.

– Toivottavasti Rocktownille on kysyntää, mutta en usko, että se Metron kanssa kilpailee, Virtanen kommentoi.

Hevikaraokea ja bändejä

Skogsterin kulmaan avattava kolmikerroksinen Rocktown lupaa rokkia ja elävää musiikkia.

– Rock on rajaton riemu. Kuka siitä tykkää, viihtyy meillä. Koko paikka pohjautuu rokkiin, kertoo ravintolan pomo Harri Myllymäki.

Myllymäki korostaa, ettei rocktown ole pelkkä hevimesta, vaikka joka torstai keskikerroksessa raikaakin kaupungin uutuutena hevikaraoke, johon kuuluvat muun muassa savutehosteet.

Rocktown panostaa myös livemusiikkiin. Tavoitteena on, että joka perjantai ravintolassa on esiintyjiä. Tulevia bändejä ovat muun muassa TikTak, Bleak ja Turengin ylpeys Sinking.

Yläkerrassa rock-dj:t soittavat tanssittavia rockbiisejä.

Myllymäki näkee, että rokkihenkiselle paikalle on Hämeenlinnassa tilausta. Sen sijaan kilpailu on kova yökerhojen diskoissa.

– Meidän hyvä puoli on se, että linja on ihan toinen kuin diskoissa, vaikka meillä onkin dj:t.

Myllymäki korostaa, että paikalla ei ole yläikärajaa. Kaupungilla puheissa onkin jo kuulunut, että Rocktowniin voi mennä vaikka koko perhe rokkaamaan.

Vuosia Levykauppaa pyörittänyt ja dj-hommia tehnyt Myllymäki otti uuden työn vastaan, koska hän uskoo, että tällaiselle paikalle on tilausta.

– Ville Ketonen toimii oikeana kätenä. Uskon tähän juttuun!

Roadhouse herää henkiin

Ravintola Metropolissa tehdään myös uudistuksia. Siellä herätetään henkiin vuosia sitten kuopattu Roadhouse. Alakerran Roadhouse toimii ensi torstaista lähtien rokkibaarina ja bändien esiintymispaikkana.

Muutenkin ravintola terävöittää musiikkilinjaustaan. Alakerrassa soi hevi ja raskas rokki, keskikerroksessa listahitit ja yläkertaan avattavassa Sky barissa suomipoppi.

-Tarkoitus on, että meillä on torstaisin bändejä Roadhousessa. Tällä me yritämme vahvistaa asemaamme, onhan meillä jo rokkiporukkaa käynytkin, kertoo ravintolatoimenjohtaja Sami Kuittinen.

Kuittinen arvioi, että ravintoloilla on Hämeenlinnassa kova kilpailu.

– Meille tulee lisää asiakaspaikkoja yläkertaan, kun keittiö puretaan ja se otetaan käyttöön. Yläkertaan tulee myös tanssilattia. (HäSa)

Menot