Uutiset

Rogaining-rasteja haetaan Hattulassa

Hämeenlinnan Tarmo järjestää myös tänä syksynä rogaining-suunnistuskilpailut. Vuosi sitten rasteja haettiin Aulangon maastoissa ja tänä vuonna Suontaan kartanon maisemissa Hattulassa. Perinteiseksi kuntosuunnistustapahtumaksi kaavailtu kisa saa pihkaniskat metsään pyhäinpäivänä (1.11.) kello 12 alkaen. Maastoon sännätään yhteislähdöllä. Ilmoittautuminen kisapaikalla alkaa jo kello 10.30 ja kartat jaetaan kello 11, eli reittiä voi suunnitella rauhassa. Sarjoja on tänä vuonna kaksi: tunnin kisa ja kahden tunnin kisa.

Rogainingissa on tavoitteena hakea eri pistearvoisia rasteja annetussa ajassa niin monta kuin ennättää. Voittajaksi kruunataan suunnistaja jolla on eniten pisteitä maalissa ennen ajan täyttymistä. Yliajasta tulee aikasakkoa.

Kisaan voi osallistua yksin tai 2–5 hengen joukkueilla. Karttamaksu on 10 euroa (myös liikuntasetelit ja torstairastilipukkeet kelpaavat). Tunnin kisan kartat ovat mallia A 3 1:10 000 ja kahden tunnin radalla A 3 1:15 000.

Maasto on Suontakana pääosin nopeakulkuista harju- ja kangasmaastoa. Ratamestareina ovat Hannu Lähteenmäki ja Mika Laitamäki. Opastus kisapaikalle Parola–Merventie–Suontaka. (HäSa)

Asiasanat

Menot