fbpx
Uutiset

Rogaining-suunnistusta lauantaina Miemalassa

Hämeenlinnan Tarmon suunnistajat järjestävät lauantaina Moreenin maastoissa rogaining-suunnistustapahtuman. Kello 12 käynnistyvässä kuntosuunnistuksessa on tunnin ja kahden tunnin sarjat. Tunnin kisaan starttaavat suunnistavat 1:10 000 -kartalla ja kahden tunnin 1:12 500 -kartalla.

Rogaining-kisaan voi osallistua yksi tain 2–5 hengen joukkueilla. Kartat saa puoli tuntia ennen lähtöä. Ilmoittautuminen alkaa kisapaikalla kello 10.30 ja päättyy kello 11.30. Maali suljetaan kello 14.15.

Rogainingissa on tavoitteena hakea mahdollisimman monta rastia annetun ajan puitteissa. Rasteilta saa pisteitä (1–5 pistettä) ja voittaja on eniten pinnoja kerännyt suunnistaja tai joukkue.

Kahden tunnin sarjassa on mahdollisuus hakea 27 rastia (matka kaikki rastit käyneillä noin 20 km). Tunnin sarjassa karttaan on puolestaan merkitty 21 rastia (noin 14 km).

– Reitin suunnittelu puoli tuntia ennen lähtöä on oleellinen osa rogainingia. Tälläkin kertaa on hauska nähdä ennättääkö mikään joukkue hakea kaikki rastit. Liian rohkeaa reitinvalintaa pitäisi kuitenkin välttää, sillä myöhästymisestä tulee sakkopinnoja, muistuttaa Tarmon suunnistajien puuhamies Hannu Lähteenmäki.

Rogaining-kisan karttamaksu on 10 euroa. Myös liikuntasetelit ja kuntosuunnistusliput käyvät maksuvälineenä. Kisajärjestäjät lainaavat myös emit-kortteja.

– Luvassa on taas mukava suunnistustapahtuma. Samoissa maastoissa juostiin seuramme järjestämä Jukolan viesti vuonna 1973. Opastus kisapaikalle Miemalaan on Orsitieltä, Lähteenmäki neuvoo.

Suunnistajat eivät lyö nastareitaan narikkaan vielä lauantainkaan jälkeen. Seuraavana lauantaina (14. marraskuuta) kello 12 juostaan nimittäin Ahvenistolla vuoden 1952 olympialaisten 5-ottelun maastojuoksureitillä reilun neljän kilometrin maastokisa.

Asiasanat

Menot