Uutiset

Rohkeasti kohti Ateenaa

Viidellä Hämeenlinnan Jalkapalloseuran erityisjoukkueen Pullerin Rohkeiden Potkijoiden pelaajalla on kesäkuussa edessään hieno hetki. He nimittäin osallistuvat Suomen väreissä neljän vuoden välein järjestettäviin kehitysvammaisten henkilöiden Special Olympics -kesämaailmankisoihin. Tällä kertaa kisat järjestetään Kreikan pääkaupungissa Ateenassa.

Naisten seitsemällä seitsemää vastaan pelaavaan joukkueeseen lähtevät mukaan Riikka Nieminen ja Minna Palonen. Miesten (5 vs. 5) joukkueessa pelaavat Matti Lempinen ja Timo Wiikari. Lasse Sainio puolestaan on mukana Miesten Unified-joukkueessa (7 vs. 7). Unified-joukkueissa on mukana vammattomia urheilijoita.

24-vuotias Palonen lähtee mielellään mukaan Ateenan kesämaailmankisoihin.

-Ihan kivalta tuntuu lähteä aurinkoiseen Ateenaan, hämeenlinnalainen myönsi.

Puolassa viime kesänä
Palonen on harrastanut jalkapalloa jo kauan – ja koko uransa ajan hän on pelannut HJS:n joukkueessa. HJS:n joukkue on harjoitellut läpi talven kerran viikossa ja kesällä ohjelmassa ovat harjoitusten lisäksi pelit, joten kovin paljon muuhun ei jää aikaa.

Kansainvälistä kokemusta Palosella on jo ennen Ateenan koitosta.

-Olin mukana Puolassa viime kesänä. Siellä pelit sujuivat oikein hyvin. Toivottavasti Ateenassakin olisi mukavaa ja kivaa pelata, Palonen kertoi.

Special Olympics -kisoissa on mukana jalkapallon lisäksi 21 muutakin lajia ja urheilijoita on kaikkiaan 7 500. Palonen ei kuitenkaan usko, että hän pääsee katsomaan muiden lajien kilpailuja.

-Aikataulu on varmaankin niin tiukka, ettei siihen ole mahdollisuutta.

Suomen joukkueen pelaajat kokoontuvat vielä ennen kisoja viiden viikon päästä Pajulahdessa.

Lions Clubit mukana
Kesämaailmankisat maksavat opetus- ja kulttuuriministeriön tuesta huolimatta jokaiselle urheilijalle 900 euroa. Neljä Hämeenlinnan seudun Lions Clubia – Hämeenlinnan Tawasti, Birger, Renko ja Janakkalan Idat – ovatkin mukana tukemassa nuorten urheiluharrastusta.

-Lapset ja nuoret ovat meillä Birgerissä kohderyhmänä. Saimme Tawastin klubilta aiheeseen liittyvän kirjeen ja tartuimme siihen. Yhteensä tässä on mukana alueelta neljä klubia, kertoo LC Hämeenlinna / Birgerin hallituksen jäsen Mika Lempinen.

Järjestöjen tuki kohdistuu nimenomaan Ateenaan lähteviin urheilijoihin.

-Meillä on ollut aikaisemmin lukuisia muita vastaavia projekteja. Tämä on ihan tarkoituksenmukainen juttu meille, eikä mikään estä meitä jatkossa osallistumaan muihin vastaaviin, Lempinen sanoi.

Hänet saatetaan nähdä kesällä kentän laidalla katsomassa, kun Pullerin Rohkeat Potkijat pelaavat.

-Mikä ettei. Kun vaan kerrotaan, missä ja koska pelit ovat, Lempinen kertoi. (HäSa)

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic