Uutiset

Roihu nollasi Paukun

Paukun naiset aloittivat pesäpallon suomensarjan ottelun helsinkiläistä Roihua vastaan terävästi. Laura Surakan (5/2) kolmospuolen läpilyönnillä sekä Inka Kuuras-Tuohimaan (1/0) ja Jonna Luopan (3/0) kotiutuksilla kotijoukkue johti ensimmäisen vuoroparin jälkeen ottelua lupaavasti 4–2.

Siihen paukuttarien sisäpeli sitten jumiutuikin. Kun Roihu jatkoi juoksujen tehtailua tasaisesti jokaisessa vuoroparissa, ei jakson voittajasta ollut epäselvyyttä. 9–6-jaksovoitossa Roihu onnistui monipuolisesti niin vapailla kumuroilla kuin rajapuhkaisuillakin. Kun lisäksi muutamassa juoksussa Paukun ulkokenttä haparoi, oli vieraiden jaksovoitto täysin ansaittu.

Se oli niin lähellä

Toisen jakson alku oli kuin kopio ensimmäisestä – yksi vuoropari pelattu ja taululla 4–2 lukemat. Nyt oli Roihun vuoro osaltaan avustaa juoksujen syntymisessä. Tosin Maija Rinnetien (1/1) loistavalle rannekäännölle 3-pesän päälle ei yksikään tämän sarjan ulkokenttä olisi voinut yhtään mitään.

Jaksovoitto näytti tulevan jo Paukulle, kun kotijoukkueen ulkopeli tiivistyi merkittävästi Aliisa Aakulan otettua paikkansa ykkösvahtina. Tällä kaudella ei Hämeensaaressa ole vielä nähty sellaisia onnistuneita polttoheittoja mitä Paukun naiset esittivät kerrasta toiseen.

Kun Luopa siirsi upealla tuppinäpyllään Paukun neljännen jakson alussa 7–4-johtoon, valmistautui katsomo jo vähintäänkin supervuoropariin. Toisin kuitenkin kävi. Kuuras-Tuohimaa yritti kolmoskopparina epätoivoisesti pysäyttää Vilma Montosen (1+3/4) sivalluksen jalallaan siinä onnistumatta. Montonen kiersi kunnarin, Virpi Määttä (5/0) kotiutti hänet ja kolme sarjapistettä matkasi vieraiden mukana Helsinkiin.

Surakka löysi myös hyvää

Vaikka Paukun pelinjohtaja Ilkka Surakka oli pettynyt ottelun lopputulokseen, löysi hän suojattiensa esityksestä myös paljon hyvää.

– Me harjoittelemme vielä voittamista. Tämä on meille vielä uusi tilanne. Me olemme parantaneet peliämme kauden edetessä kuin sika juoksua. Tämä alkaa jo näyttää ihan pesäpallolta. Vielä emme kuitenkaan olleet valmiita voittamaan.

Ottelun lopulla kaikilla Paukun jokerilyöjillä oli jonkinasteisia vammoja hoidettavinaan.

– Me joudumme muokkaamaan ulkopeliämme, koska meillä on loukkaantumisia ja poissaoloja enemmän kuin tarpeeksi. Se näkyy etenkin jokeripuolen pelaamisessa.

Autokoulun penkiltä toiselle jaksolle ehtineen Aliisa Aakulan esitykseen Surakka oli erityisen tyytyväinen.

– Tuon tason pelaajan saaminen ulkopeliin mukaan vaikuttaa tietenkin pelaamiseemme. Kun Aliisa ei päässyt alkupeliin, niin ei päässyt. Ei voinut mitään.

Ottelun lopullisesti ratkaissutta lyöntiä kommentoidessaan Surakka oli hienovarainen.

– Toinen jakso oli jo vähän meillä, mutta kaveri löi siihen hyvän lyönnin. Hieman siinä oli meillä virhesijoittumisia. Pelasimme hitaalle etenijälle tilanteen turhan läheltä.

Paukku jatkaa otteluitaan tuplalaviikonloppulla. Lauantaina Roihu asettuu uudelleen vastaan Hensingissä ja sunnuntaina Hämeensaareen saapuu Mynämäki.

– Yritämme raapia tulevista peleistä pisteitä kasaan, suunnitteli Surakka luottavaisena. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic