fbpx
Uutiset

Roikkuvia robotteja Madridin ylle Susikoski sulhaspoikana

Espanjan pääkaupungin Madridin väki saa tottua lähiaikoina erikoiseen näkyyn. Melkoiseen korkeuteen Madridin ylle kohoaa alaspäin roikkuvia robotteja.

Robotit hilataan ylös jättimäisten nostokurkien varaan. Masiinoilla on määrä purkaa 32-kerroksinen pilvenpiirtäjä, joka vaurioitui äskettäin pahoin tulipalossa.

Robojoukkue määrättiin töihin, kun Windsor-rakennuksen vaihtoehtoinen purkusuunnitelma oli hylätty. Tässä vaihtoehdossa pilvenpiirtäjä olisi räjäytetty tuusannuuskaksi.

Myös purkumiesten lähettäminen rakennuksen torsoon hylättiin liian vaarallisena.

STT

Bush rehabilitoi ranskanperunat

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush on tehnyt maineenpalautuksen ranskalaisille perunoille. Bush korosti Ranskan-vierailullaan, että hän nautti ruoaksi ranskanperunoita.

Ranskanpottujen rehabilitointi on osa jenkkien ja niin sanotun vanhan mantereen sovunhierontaa. Välit viilenivät Irakin-sodan myötä niin paljon, että jopa Yhdysvaltain kongressi julisti nimeävänsä ranskanperunat (French Fries) uudelleen muotoon Freedom Fries, vapausperunat.

Samoin Bushin lentokone Air Force One siirtyi viime vuonna tarjoilemaan paahtoleipää uudella nimellä. Freedom Toast korvasi entisen French Toastin.

Aivan kaikki tahot Yhdysvalloissa eivät suostuneet mukaan Ranska-boikottiin. Jazzin kehto New Orleans säilytti linjakkaasti bailukorttelinsa French Quarterin nimen.

STT

Susikoski sulhaspoikana on eräs kirjailija Mauri Sariolan rikostarkastaja Susikosken tutkimuksia kartoittavista teoksista. Kolme eteläafrikkalaista poliisia todisti, että häähommat todellakin voi Susikosken tavoin yhdistää joustavasti poliisitoimen hoitamiseen.

Etelä-Afrikan poliisit tuntuvat olevan töissä 24 tuntia vuorokaudessa. Ainakin siitä päätellen, että omiin häihinsä matkalla olleet kaksi poliisia ja heidän autonkuljettajanaan toiminut kolmas virkavallan edustaja keskeyttivät matkansa kirkkoon napatakseen ryöstöä tekemässä olleet miehet kiinni.

Johannesburgin lähellä tapahtuneen episodin aikana sulhanen Gustav Myburgh oli pukeutunut poliisin univormuun mutta Barbara Boegner oli täydessä morsiamen sotisovassa. He ja heidän kuskinsa näkivät auton ikkunasta, että maantiellä heidän silmiensä edessä on ryöstö meneillään.

– Heidän piti tehdä nopea päätös siitä, ehtiäkö kirkkoon ajoissa vai jäädäkö auttamaan rikoksen uhria. Tietysti he valitsivat uhrin auttamisen, poliisin tiedottaja Eugene Opperman kertoo lievää suurempaa ylpeyttä äänessään.

Kolmikko räyhäsi ryöstöpaikalle, jolloin ryöstöä tekemässä ollut trio otti jalat alleen. Tai paremminkin pyörät, sillä ryöstäjät olivat auton kanssa liikenteessä.

Hääseurue lähti takaa-ajoon ja pakotti, morsiankin mukana huntu heiluen, ryöstäjät antautumaan. Sen jälkeen kolmikko pidätti ryöstäjät ja takavarikoi heiltä laittoman tuliaseen. Kahakan jälkeen poliisiseurue jatkoi matkaansa kirkkoon, jonne he saapuivat 45 minuuttia myöhässä.

– Lienee turha sanoa, että he ovat ylpeydenaihe maamme kaikille poliiseille, tiedottaja Opperman ylistää.

STT

Menot

Uusimmat