Uutiset

Rokkia, sähkökitaraa ja pari yllätystä

Nostalgia-aalto pyyhkäisee lauantai-iltana Hämeenlinnan yli, kun paikallisia teinejä 1970-luvulla viihdyttänyt Waterloo nousee lavalle rokkaamaan.

Yhtye juhlistaa sitä, että ensimmäisestä levytyksestä on kulunut 35 vuotta.

Vuosipäivästä innostuneena yhtyeeseen kuuluvat soololaulaja Freemanina tunnettu Leo ”Nunu” Friman, Veli-Matti ”Velari” Alarto, Antti ”Nipa” Toivonen ja Leo ”Lexa” Kirjavainen pyöräyttivät myös bändin historian ensimmäisen pitkäsoittolevyn 35 vuotta – Smiling Faces. Sitä työstettiin pari vuotta.

– Huomattiin, että legendaarinen kantahämäläisen rokin ikoni ei ole koskaan tehnyt pitkäsoittolevyä. Nyt alkoi olla jo korkea aika. Kiinnostus levyä ja koko juttua kohtaan on ollut niin kovaa, että ehkä tehdään toinenkin levy, vuonna 1973 yhtyeeseen kitaristiksi tullut Alarto väläyttää.

Jäseniä jännittää

Aivan laakereillaan vuonna 1969 perustettu bändi ei ole tähänkään asti levännyt, vaan joka vuosi on keikkailtu joko yksityis- tai hyväntekeväisyystilaisuuksissa.

Waterloon taru loppui muutamiksi vuosiksi, kun Leo Friman lähti soolouralle vuonna 1976. Bändin jäsenet löysivät toisensa uudelleen 80-luvun puolella.

Niin Alarto kuin Frimankin ovat innoissaan lauantaina Sokos Hotel Vaakunassa kello 21 alkavasta tapahtumasta, jossa esiintyy myös toinen aikansa merkittävimmistä paikallisista bändeistä, Markku Kujala ja Eternal. Illan aikana musisoivat myös Motte Friman ja Akustiset ystävät sekä Tainatar.

– Tunnelma on kuin olisin luokkakokoukseen menossa. Sinne kokoontuu tietyn sukupolven tyyppejä, jotka kasvattivat aikanaan pitkää tukkaa Kirkkopuistossa ja pelkäsivät rasviksia, kantoivat leuhkana kitarakoteloa kaupungilla ja hengailivat Partasen Baarissa, Leo Friman kuvailee.

– Pieni jännitys on päällä. Bändi on tätä varten harjoitellut enemmän kuin kymmenen vuoden aikana yhteensä. Haluamme tehdä tämän viimeisen päälle kunnolla, Veli-Matti Alarto toteaa.

Fanit innoissaan

Paikalle bändi odottaa senaikaisia fanejaan, jotka kuuleman mukaan ovat ottaneet haasteen vastaan.

– Lippujen ennakkomyynti on mennyt hyvin. Jopa tyypit, jotka eivät enää asu Hämeenlinnassa, ovat ottaneet meihin yhteyttä ja aikovat tulla, miehet kertovat.

Leo Friman lupaa olla pettämättä yleisöä.

– Silloin aikanaan soitettiin Led Zeppeliniä ja sen ajan hevibiisejä. Nyt ei enää soiteta niin vaikeita biisejä; vuosien myötä turhat lirutukset ovat hioutuneet pois.

– Luvassa on rokkia, sähkökitaraa ja pari yllätystä. Yksi Irwin Goodmaninkin kappale kuullaan, jos sen nyt Hämeenlinnan ympyröissä on mikään yllätys. Ja pakko kai sitä on soittaa myös Freeman-kappaleita. En ole voinut olla soittamatta Ajetaan tandemilla -biisiä kolmeenkymmeneen vuoteen, Friman lausuu soolouransa ykköshitistä. (HäSa)

Päivän lehti

17.1.2020