Uutiset

Rolig haastaa Nepposen

Ahveniston Ampumahiihtäjien puheenjohtaja Petri Rolig pyrkii Suomen ampumahiihtoliiton puheenjohtajaksi. Rolig, 51, on saanut taakseen seuratoimijoiden- ja aktiivien laajan joukon. Myös liiton nykyinen puheenjohtaja Olli Nepponen on tiettävästi käytettävissä jatkokaudelle. Ampumahiihtoliitto valitsee puheenjohtajan seuraavalle kaksivuotiskaudelle Helsingissä pidettävässä syyskokouksessaan marraskuun 22. päivänä.

Pörssiyhtiö Suomisen entisen toimitusjohtajan Roligin mielestä nyt on oikea hetki puheenjohtajan vaihdolle.

– Meillä on upea laji, joka on muun muassa Kaisa Mäkäräisen menestyksen kautta noussut kansan suureen suosioon ja yhdeksi seuratuimmista urheilulajeista televisiossa. Nyt on tarve lajiyhteisössä kääntää uusi sivu ja yhdessä toimien hyödyntää lajin kiinnostavuus, hämeenlinnalainen Rolig pohtii.

Lyhyen tähtäimen tärkeimmiksi tavoitteiksi Rolig näkee ensi maaliskuussa Kontiolahdella käytävien MM-kilpailujen onnistumisen.

– Kontiolahden MM-kilpailujen jälkeen on katse suunnattava välittömästi kohti seuraavia olympialaisia. Koska liiton puheenjohtajan toimikausi on kaksivuotinen, on tärkeää saada puheenjohtajavaihdos aikaan nyt ja päästä jo kuluvan kauden aikana suunnittelemaan tulevaisuutta uusin toimintamallein.

– Ampumahiihtoperheen tulee yhdessä pohtia, miten lajia viedään eteenpäin ja tehdä rinnalla korjaavia toimenpiteitä toimintamalleihin ja tekemiseen huippu-urheilussa ja seuratoiminnassa. On nykyaikaan siirtymisen ja tulevaisuuteen katsomisen aika, Rolig korostaa.

AAH:n puheenjohtajana toista kautta

Petri Rolig on ollut ampumahiihdon parissa viitisen vuotta. Ahveniston Ampumahiihtäjien puheenjohtajana hän on toista kautta.

– Tulin ampumahiihdon pariin todenteolla vasta tyttäreni Jessikan innostuttua lajista. Itse olen kokeillut sekä ampumahiihtoa että -suunnistusta ensimmäisen kerran jo vuosia sitten reserviläisten kisoissa. Oma asekin minulla on ollut jo pitempään, Rolig kertoo.

Rolig on asunut Hämeenlinnassa vuodesta 2001. Hän on Albertvillen olympialaisissa vuonna 1992 maastohiihdossa kultaa voittaneen Marjut Roligin aviomies.

Suomen Ampumahiihtoliitolla oli 111 jäsenseuraa vuoden 2013 tilastoissa. Lajin lisenssiurheilijoita Suomessa on noin 750.

– Lisenssiurheilijoita meillä on 86 seurassa, Rolig laskeskelee.

Ahveniston Ampumahiihtäjät on jo vuosia ollut liiton vireimpiä seuroja. SM-pisteitä keränneiden 75 seuran listalla AAH oli kaudella 2013 toiseksi paras. Eniten pisteitä kokosi Seinäjoen Hiihtoseura. (HäSa)

Asiasanat