Uutiset

Rolig kymmenes ja …Kiskola kahdestoista …olympiafestivaaleilla

Ahveniston Ampumahiihtäjien Jessika Rolig ja Auli Kiskola paransivat selkeästi sijoituksiaan avausmatkasta Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla, kun torstaina ohjelmassa olivat pikamatkat.

Kärkikaksikko Puolan Kinga Mitoraj ja Romanian Dorottya Buzas (+0.22) ampui nollat. Pronssille jäi yhden sakon rasittamana Ukrainan Anastasiya Merkushyna (+0.25).

Jessika Rolig oli hienosti kymmenes ja Auli Kiskola heti perässä kahdestoista. Molemmat ampuivat kaksi sakkoa, yhden makuulta ja yhden pystypaikalta.

Keskinäinen ero maalissa oli vain neljä sekuntia. Avausmatkan tapaan molemmat hämeenlinnalaiset olivat hyvässä hiihtovauhdissa. Roligilla kertyi eroa kärkeen minuutti ja 24 sekuntia.

Poikien sprintissä Mikko Loukkaanhuhta oli 29:s (+2.11/ 5 sakkoa) ja Teemu Huhtala 35:s (+2.26/ 4 sakkoa). Mestaruuden vei Ranskan Emilien Jacquelin.

Perjantaina ampumahiihdossa kilpaillaan sekaviesti (2x6km + 2×7,5km). Pikamatkojen perusteella ennakkosuosikkeina ovat Ukraina, Venäjä ja Itävalta. Onnistuessaan Suomen joukkue taistelee paikasta kuuden joukossa. Joukkue kisaa järjestyksessä Jessika Rolig, Auli Kiskola, Teemu Huhtala ja Mikko Loukkaanhuhta.

Suomen mitalitilin avasi torstaina maastohiihdossa Kouvolan Hiihtoseuran Lauri Vuorinen, joka ylsi vapaan tyylin sprintissä pronssille. Poikien jääkiekkojoukkue on myös jo varmistanut mitalin ja kohtaa perjantaina finaalissa Venäjän. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

7.4.2020