Uutiset

Roligille ja Koivuselle hyvä EM-päätösviesti

Ahveniston Ampumahiihtäjien Jessika Rolig ja Mikael Koivunen päättivät onnistuneesti EM-kisat Tshekin Nove Mestossa.

Kaksikko oli mukana Suomen sekaviestijoukkueessa, joka venyi neljänneksi (+5.02) alle 21-vuotiaiden juniorien päätöskisassa. Neljäntoista joukkueen kilpailussa Suomen vahvuutena oli tasainen ryhmä ja hyvä ammunta.

Mestaruuteen nousi ankkuriosuudella Ukraina ohi koko kisan johtaneen Venäjän (+0.14). Kolmas oli Viro (+3.31), jolla oli matkassa kaksi kultamitalistia henkilökohtaisilta matkoilta.

Vasta 17-vuotias Jessika Rolig avasi Suomen viestin. Hän ampui nollat ja saapui kovatasoiselta osuudeltaan seitsemäntenä vaihtoon (+1.05) vain puolisen minuuttia neljännestä sijasta. Kärjessä vaihtoi Venäjän normaalimatkan kultamitalisti Anastasia Evsyunina.

Meri Maijalan osuudella Suomen ero kärkeen kasvoi reilulla minuutilla (+2.21), mutta sijoitus nousi pari pykälää viidenneksi. Takana vaani kuitenkin viisi joukkuetta minuutin sisällä.

Antti Repo nosti Suomen ohi Itävallan neljänneksi ja lähetti ankkuriksi Mikael Koivusen. Eroa pronssiin oli yli puolitoista minuuttia, mutta takana puolen minuutin sisällä oli edelleen neljä maata.

Koivunen ampui makuun nollille ja ero takaa-ajajiin kasvoi. Pystystä tuli yksi sakkokierros, mutta ankkureista vain kärkikaksikko selvisi ilman sakkoja ja näin Koivunen säilytti Suomen asemat neljäntenä.

Henkilökohtaisilla matkoilla Mikael Koivunen oli Suomen 12 urheilijan EM-joukkueesta paras. Avausmatkalla hän oli 13:s, pikakilpailussa 28:s ja takaa-ajossa 25:s. Jessika Roligin sijoitukset olivat 30:s, 38:s ja 32:s.

Yleisissä sarjoissa paras suomalainen oli Sanna Markkanen, joka oli normaalimatkalla 22:s. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

5.6.2020