Uutiset

Roligin MM-avaus kaatui ammuntaan

Ahveniston Ampumahiihtäjien Jessika Roligin avauskisa nuorten MM-kisoissa Valko-Venäjällä ei onnistunut odotusten mukaisesti.

Ampumapaikoilta tuli peräti yhdeksän sakkoa (1+4+1+3) ja erityisesti pystyammunta tuotti vaikeuksia. Loppusijoitus alle 19-vuotiaiden 10 kilometrin normaalimatkalla oli 43:s (+6.47).

– Ampumapaikalle tullaan suoraan pitkästä laskusta, jossa syke pääsee laskemaan normaalia alemmas. En tiedä, oliko sillä sitten vaikutusta erityisesti pystyammuntaan. Hiihto oli aika omantasoista ja ihan ok, eikä makuuammuntakaan huonoa ollut. Mutta näissä kisoissa on pakkoa ampua hyvin, jos meinaa pärjätä, Rolig totesi.

MM-kullan voitti yhden sakon ampunut Ukrainan Anna Kryvonos, joka kukisti kaksi sakkoa ampuneet Norjan Ingrid Tandrevoldin 18 sekunnilla ja Venäjän Elizaveta Kaplinan 28 sekunnilla.

Toinen suomalainen Saana Lahdelma oli neljällä sakolla 24:s (+4.26). Kukaan 84 kilpailijasta ei selvinnyt ilman sakkoja. Ohilaukaus toi 45 sekunnin aikasakon.

Torstaina MM-urakkansa vanhemmassa ikäluokassa aloittaa AAH:n Auli Kiskola. N21-normaalimatkana on 12,5 kilometriä. (HäSa)

Asiasanat