fbpx
Uutiset

Romuralli kuului Puistomäkeen

Minäkin tulkitsin tilaisuuden mainokset “Romurallina”, jotka tietenkin siten pidetään moottoriradalla. Koska kyseessä tällöin on voimassa olevien lupaehtojen vastainen toiminta, on perusteltua kysyä perusteita tilaisuuden järjestämiseen.

Mistä minä olisin maallikkona voinut tietää, että kyse on “sirkuksen omaisesta show’sta”, joka on omiaan “sadoille lapsiperheille” ja joka pidetään “vain varikkoalueella”, puhumattakaan että olisin tiennyt mihin kyseistä tilaisuutta tulisi lähinnä verrata.

Onko laajemminkin menossa joku järjestäjien sanaleikki, jossa yleisön tulee erikseen ottaa selvää minkä tapaisesta tilaisuudesta oikeasti on kyse? Mikä on motiivi tähän?

Me asumme Puistomäen korkeimmalla kohdalla. Täällä sitä ollaan kuin amfiteatterissa ja kyseisen tilaisuuden selostukset kuuluivat meille riittävän hyvin. Ääni varmaan nousee tänne “katsomoon” paremmin kuin siihen viereen – jos siinä ei kerran mitään kuulunut.

Ostettuamme talomme emme tosiaan osanneet ennakoida moottoriradalta kuuluvaa meluhaittaa – linnuntietä matkaa on ainakin 1,5 km. Kun moottoriradalla on kilpailu menossa, emme voi kuvitellakaan oleskelua pihamaalla.

Olemmekohan mahdollisesti jotenkin häiriintyneitä kun moottorin ujellus ei edusta sitä äänimaailmaa joka kohottaa mielialaa ja saa pintaan tunteen asioiden sujumisesta vaan päinvastoin.

Löytyykö Euroopasta – tai mistään muualtakaan – kaupunkia, jossa on moottorirata keskellä kaupunkia luonnonsuojelualueella? Tämä Hämeenlinnan malli ei mielestäni täytä missään määrin sivistysvaltiossa olevan kaupungin kriteereitä.

Jos minä olisin moottoriratayrittäjä ko. paikassa ja tietäisin kuinka paljon pahaa mieltä aiheutan ympäristölleni ja kuinka eettisesti kestämätöntä toimintani on, harkitsisin vakavasti alan vaihtoa tai ainakin toimintani siirtämistä soveltuvampaan paikkaan.

Kyllä minä tiedän, että on käsittämätön määrä kyseisen toiminnan kannattajia, jotka ovat nimimerkin turvin valmiita huutelemaan puskista asiattomuuksia.

Tämä tilanne on niin käsittämätön, että epäilen syvästi jonkinlaista “hyvä veli” järjestelyä taustalta. Mitään järkiperustetta luvalle nykyisen kaltaiseen toimintaan kohteessa en ymmärrä.

Kiitos vielä kerran Paul Betcke siitä, että olet antanut nimesi moottoriradan vastaiselle toiminnalle ja jaksat asiallisesti perustellen tuoda esiin meidän monien muidenkin näkökulman.

Marita Pennanen

Hämeenlina

Menot