Uutiset

Roni Nikander meni …menojaan Riihimäellä

Nummelalainen Roni Nikander, 26, iski jauhot suuhun haastajilleen, kun enduromoottoripyöräilyn SM-sarjan viimeistä edelliset pisteet jaettiin lauantaina Riihimäellä. Kaksiosainen kilpailu jatkuu sunnuntaina, jolloin kolmen luokan mestaruudet sinetöidään lopullisesti.

Nikander oli ennen SM-sarjan päätösviikonloppua Riihimäen Kahvakoplan Jari Mattilan kanssa tasapistein kakkosluokan kärjessä. Nyt Mattila jäi runsaan kahden minuutin ja 20 sekunnin päähän.

– Hyvää ja varmaa ajoa. Ei ollut edes oikeastaan tilanteita yhtään. Ajo kulki hyvin ja oli heti aamusta asti maisti päällä, Nikander hymyili.

Nikander myönsi lähteneensä ajamaan luokan ohella myös yleiskilpailun voitosta. Voitto myös tuli, vieläpä yli kahden minuutin marginaalilla järjestävän seuran kärkimiehiin Marko Tarkkalaan ja Jari Mattilaan.

– Oli se tavallaan yllätys, että ero oli noin suuri. Oletin, että olisi tiukempaa. Omassa luokassa ajoin kaikille pätkille pohjat, Nikander mietti

– Huomenna pitäisi sitten varmistaa suomenmestaruus. Laskin, että minulle riittää, etten häviä enempää kuin minuutin ja 47 sekuntia Mattilalle. Eli aika hyvältä siinä mielessä näyttää, mutta kyllä tarkkana silti pitää olla. Reitti on kulunut koko ajan ja aina sieltä nousee kiviä ja juuria esiin, Nikander huomautti.

Hyvä reitti sai kehuja

Kilpailu ja reitti saivat Nikanderilta kiitosta.

– Hyvä reitti. Sieltä löytyi kyllä ihan kaikkea, laidasta laitaan. Oli nopeaa ja oli teknistä osuutta. Myös merkintälinja oli hyvä, Nikander kehui.

Mattilan kisa oli täynnä takaiskuja.

– Ekan pätkän aloitin liian varovaisesti ja kädetkin menivät vähän juntturiin. Toisella ajo alkoi hyvin, mutta ahnehdin vähän liikaa ja jossain puolen välin paikkeilla pyörä otti jostain kivestä tai juuresta pompun, mistä se ampui pöpelikköön. Olkapää osui puuhun ja aikaakin meni, ennen kuin sain pyörän irti puskista. Vähän se olkapää vaivasi pitkin päivää ja lisäksi kolmosella ja ysillä pyörä sammui muutaman kerran, Mattila manasi.

Lopen Marko Tarkkala oli kokonaiskisan kakkonen ja ison luokan luokkavoittaja 43 sekunnin marginaalilla Toni Erikssoniin. Luokkavoitto tuli tärkeään paikkaan, sillä Tarkkala ja Eriksson olivat ennen päätöskisaa tasapisteissä.

Eriksson oli kisan nelonen ennen Antti Hellsteniä ja Riihimäen Kahvakoplan Kai Estolaa. Estola ajoi hienon kisan, vaikka menetti toisella maastokokeella melkoisesti aikaa. Estola oli kakkosluokassa Nikanderin ja Mattilan jälkeen komeasti kolmas. (HäSa)

Asiasanat

Menot