Uutiset

Roni Nikander nopein Riihimäen SM-endurossa

Nummelan Roni Nikander oli lauantaina Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakoplan isännöimässä enduron SM-osakilpailussa murskaavan ylivoimainen. Nikander teki pohja-ajan seitsemästä maastokokeesta viidelle ja voitti kakkoseksi sijoittunutta Mikko Tonttia minuutin ja 19 sekuntia.

Nikander oli hieman ihmeissään ylivoimasta, sillä kauden avauskisassa Kangasalla tuloksena oli luokan kolmas ja yleiskilpailun yhdeksäs sija.

– Muutin vähän takaiskunvaimenninta ja otin ohjaustangon korotuspaloja tähän kisaan pois. Sillä tavalla sain paremman tuntuman ja luoton pyörään. Silti täytyy sanoa, että yllätys oli, miten selvä ero muihin tuli, Nikander myönsi.

– Tänään ei ollut mitään ongelmia ja ajo sujui rennosti. Tosin olinhan minä joka kierroksella sillä ensimmäisellä maastokokeella nurin. Mutta se kuuluu asiaan. Kun mutkiin tulee pusseja, on vaikea pitää pyörää urassa ja siitä niitä lippoja helposti tulee, Nikander naurahti.

Salpausselän Moottorikerhon konkari Tontti, 36, ajoi yleiskilpailun kakkoseksi ja voitti samalla suurimman luokan. Pikkuluokan voittaja Antti Hellsten oli kisan kolmanneksi nopein, mutta kärkeen eroa kertyi jo lähes neljä minuuttia.

SM2-luokan toiseksi ja yleiskisassa hienosti neljänneksi nousi riihimäkeläinen Mika Kaseva. Eroa yleiskisan ja luokan nopeimpaan, Nikanderiin kertyi nelisen minuuttia. Motocrossista enduroon siirtynyt Kaseva, 32, saavutti viime kaudella SM-pronssia. Kakkossija nosti hänet taas mukaan mitalitaistoon.

Riihimäkeläiset vedossa

Järjestävä seura oli hyvin edustettuna eri luokkien kärkisijoilla. Kasevan kanssa samassa luokassa kilpaileva Mika Karma oli yleiskisassa kuudes ja luokassaan neljäs.

Vuoden vaihteessa Jari Mattila, 31, vaihtoi kilpailijalisenssinsä Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakoplaan. Samalla järvenpääläinen vaihtoi pyörämerkkiä ja luokkaa. Pienimpien pyörien luokassa, eli SM1:ssä 250-kuutioisella nelitahtipyörällä kilpaileva Mattila on jo pitkän linjan ammattikuljettaja. Miehen meriittilistalla on MM-, EM- ja SM-mitaleita melkoinen rivi.

Nykyiseen seuraansa ja sen loistaviin harjoittelumahdollisuuksiin tyytyväinen ajaja törmäsi kotikisassaan harmittaviin tekniikkamurheisiin.

– Ketjut putosivat kaksi kertaa päältä neljännellä maastokokeella. Siinä ainakin neljä minuuttia, Mattila harmitteli.

– Sen jälkeen yritin ajaa menetettyä aikaa takaisin ja sen seurauksena olin vähän väliä nurin. Vaikea sanoa, oliko taktiikasta mitään iloa. Voi olla, että sen, mitä ajoin kovempaa, hukkasin niissä kaatumisissa, Mattila laski.

Ilman kommelluksia Mattila olisi saattanut kamppailla luokan voitosta. Nyt tuloksena oli sentään tyydyttävä kakkossija, mutta Vantaan Antti Hellsten pääsi Mattilan asennustöihin ja lumienkeleiden tekoon kulutettujen neljän minuutin verran karkuteille.

Kahvakoplan nuorempaan kaartiin lukeutuva Simo Niittymäki ajoi lupaavasti yleiskisassa sijalle 16 ja Tero Koskinen oli 18. Mattila vajosi ongelmineen sijalle 19. (HäSa)

Asiasanat