Uutiset

Ronni puoliksi myyntiin, puoliksi vuokralle

Kauppaneuvottelut Ronnin alueesta ovat jatkuneet sen jälkeen, kun kaupunginhallitus palautti asian uudelleen valmisteluun.

Tavoitteena oli se, että kaupunki ei myisi, vaan vuokraisi alueen uusille toimijoille.

Jatkoneuvotteluissa on päädytty kompromissiin.

Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo esittää ensi maanantaina kaupunginhallitukselle, että Ronnin rakennukset maapohjineen myytäisiin toimitusjohtaja Heikki Sinkkoselle ja teollisuusneuvos R
e
ino Uusitalolle puolella miljoonalla eurolla. Muu osa Ronnin alueesta vuokrattaisiin heille pitkällä sopimuksella.

Tällöin myyntiin menisi noin 34 hehtaaria ja vuokralle saman verran. Myytävälle alueelle jää suurin osa Ronnin alueeseen kuuluvasta rantaviivasta.

Myyntihinta jaettaisiin puoliksi rakennusten omistajan Pääjärven kiinteistöpalvelujen ja maanomistajan Hämeenlinnan kaupungin kesken. Lisäksi kaupunki odottaa saavansa 160 000-200 000 euroa alueen harvennushakkuista.

Isosuon esitys on, että vuokrattavaan alueeseen liitettäisiin lunastusmahdollisuus.

Työpaikat tavoitteena

Jos liikemiesten liiketoimintasuunnitelma toteutuu sovitusti työllisyysvaikutuksineen, yhtiöllä on mahdollisuus lunastaa vuokramaa metsämaan hintaan.

– Mikäli kauppaa ei tässä vaiheessa saada tehtyä, on riskinä, että rakennukset jäävät jo syksyn aikana tyhjäksi ja kylmilleen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapio Vekka (kok.) perustelee.

Niistä tulee rasite niin kiinteistöt omistavalle Pääjärven kiinteistöpalvelut oy:lle kuin maan omistavalla Hämeenlinnan kaupungille.

– Esityksellä pyritään turvaamaan myös Lammin alueen työllisyys.

Tyhjillään olevien rakennusten ylläpito maksaa noin miljoonan vuodessa. Niiden purkaminen maksaisi 1,5 miljoonaa. Tyhjillään olevia laitosrakennuksia on Suomessa paljon ja niitä on vaikea saada kaupaksi. (HäSa)

Päivän lehti

26.1.2020