Uutiset

Roskaruoka maistuu East Villagessa

Lähes puolet amerikkalaisista on tilastojen mukaan ylipainoisia, mutta aina kun heille yritetään myydä terveellistä, se jää ostamatta. Amerikkalaiset yksinkertaisesti pitävät rasvasta, suolasta ja sokerista. Ilman niitä ruoka tuntuu huijaukselta.

Nuorena Guatemalasta New Yorkiin muuttanut Elwira Torres on myynyt hot dogeja ja makkaroita newyorkilaisille kohta kolmekymmentä vuotta.

-Mitä rasvaisempaa, sen paremmin kauppa käy, Elwira Torres on myynyt hot dogeja ja makkaroita New Yorkin kaduilla 28 vuotta.

-Roskaruokaa, sanon suoraan. Asiakkaat haluavat makkaransa ja sämpylänsä mahdollisimman perinteisinä eli siis mahdollisimman epäterveellisinä. Minä myyn sitä mikä menee parhaiten kaupaksi ja sehän on juuri tällaista, hän osoittaa pekoniin käärittyjä nakkeja jotka tarjoillaan tavallisen hot dog -sämpylän välissä ketsupissa, sinapissa ja majoneesissa uitettuna. Hinta kaksi ja puoli taalaa.

Torres on parhaillaan myymässä makkaroitaan Manhattanin East Villagen katujuhlissa. Tuhannet kaupunkilaiset ovat tulleet kadulle ja sen laidoille pystytettyihin telttoihin notkumaan ja pitämään hauskaa, poliisit haukottelevat syrjemmässä piittamatta julkisesta oluen kittaamisesta. Tavallisesti siitä saisi sakot mutta tämä päivä on erikoistapaus.

Käsin ja nopeasti
Elwira on amerikkalaisten kummallisten ruokailutapojen eturivin todistaja. Jenkit syövät mielellään käsin ja nopeasti ja siksi nakkisämpylät sopivat niin hyvin newyorkilaiseen elämänmenoon.

-Kaikilla on aina kiire jonnekin, oli sitten lounastauko keskikaupungilla tai tällaiset katujuhlat, hän ihmettelee ja käärii pekonia tottunein ottein nakkien ympärille ja asettelee uuden viiden makkaran rivin paistolevylle tirisemään.

-Tämä on niin ihanaa, ylistää Elwiralta hodarin ostanut kolmekymppinen Lisa ja haukkaa vähän liian kuuman makkaran päästä.

-Tämähän on tietysti vaikka kuinka epäterveellistä, mutta maistuu ihan liian hyvältä parin oluen jälkeen että voisin olla syömättä, hän tunnustaa.

Lisan kaverit ympärillä ovat samaa mieltä, oluen kanssa ei maistu mikään terveellinen.

-Ajattele nyt, fetasalaattia ja Budweiseria, sehän kuulostaa suorastaan neuroottiselta, säestää Lisan kainalossa roikkuva Matthew jolla ilmeisen nuoresta iästään huolimatta on jo kasvanut vatsan kohdalle näkyvä kumpu.

Amerikkalaiset valittavat jatkuvasti että McDonaldsit ja muut pikaruokaketjut myyvät heille epäterveellistä ja lihottavaa ruokaa, mutta tosiasiassa fast-food -ketjujen jokainen yritys myydä asiakkailleen jotakin terveellistä on lopahtanut kysynnän puutteeseen. Salaatit maistuvat vain sille pienelle vähemmistölle, jolla todella on tahdonlujuutta vahtia syömistään. Tilastojen mukaan miesten suosituimmat ruokavaihtoehdot amerikkalaisravintoloissa ovat vuodesta toiseen hampurilaiset, ranskalaiset perunat ja pizza.

Naisten osalta tilasto poikkeeaa sen verran, että naisten ykkösvaihtoehto on ranskalaiset ja vasta toisena hampurilaiset pizzan seuratessa jälleen uskollisena kolmosena.

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic