Uutiset

Röyhelöitä, pitsiä ja hopean kimallusta

Kevätmuodissa inspiroidutaan  romantiikasta ja 1970-luvusta. Mitä trendeistä kannattaa poimia omaan vaatekaappiin?

Mitkä ovat kevään tärkeimmät trendit, muotitoimittaja Sami Sykkö?

– Naisten kevätmuodissa näkyy paljon esimerkiksi 1970-luvun mokkanahkaa, viktoriaanista tyyliä, valkoisia paitoja ja espanjalaisia vaikutteita. Myös yöpaitamaiset, kiiltävät mekot ovat trendikkäitä.

– Matalien kenkien tuleminen on näkynyt jo useampana vuonna. Se on minusta hyvä suuntaus. Jos ei ole korkokenkien ystävä, on paljon vaihtoehtoja. Erityisen muodikkaat ovat marokkolaistyyppiset sandaalit, jotka ovat takaa auki ja joissa on kolmionmallinen kärki.

Miten kauden trendeihin kannattaa suhtautua?

– Suosittelen aina valitsemaan tarjonnasta sellaista, joka sopii juuri itselle. Trendit menevät nopeasti ohitse. Tänä keväänä muodissa on esimerkiksi voimakas oranssi. Sitä kannattaa hankkia, jos on jo muutenkin innostunut kyseisestä väristä.

– Ei kannata ostaa mitään sellaista, mitä ei voi käyttää vielä parin vuodenkin kuluttua. Suosittelen myös välttämään sellaisia trendejä, joita näkee kaikkien päällä.

Miten oman tyylin oppii tunnistamaan?

– Ei ole mitään muuta keinoa kuin mennä peilin eteen ja katsoa, mitkä värit sopivat ja mitkä mittasuhteet toimivat parhaiten. Myös kavereilta voi kysyä apua, mutta loppujen lopuksi tyylin määrittelee aina ihminen itse. Tärkeintä on tuntea olonsa vaatteissa kotoisaksi.

– Olen huomannut, että aika monen ihmisen tyyli on parhaimmillaan 40–50-vuotiaana. Siihen on tarvittu ensin nuoruuden hullut vuodet ja kokeilut.

Onko mahdollista koota niin täydellinen vaatekaappi, että ei tarvitse enää ostaa mitään?

– Toivottavasti ei. Se on vähän sama asia kuin että tekisi keittiössä aina samat ruuat tai kävisi aina katsomassa samassa taidemuseossa samat taulut.

– Haluamme aina jotakin uutta, koska tahdomme mennä elämässä eteenpäin. Siitä muodissakin on kyse. Mutta tietysti on niin, että kun omistaa tietyt perusvaatteet, niillä pärjää hyvin.

Anna Humalamäki

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic