fbpx
Uutiset

Rugby tuli Hämeenlinnaan

Hämeenlinnassa harrastettavien urheilulajien kirjo sen kuin kasvaa. Kaupungin uusin urheiluseura on Linna Rugby Club, jonka perustamiskokous pidettiin viime perjantaina.

-Seuramme perustamispäivä on siis 11.11.2011, naurahtaa Linna Rugby Clubin ensimmäinen puheenjohtaja Juha Tamminen.

Urheilukuvaajana tunnettu Tamminen pitää hämeenlinnalaisen rugbyn alkuaskeleita vähintään lupaavina.

-Elokuussa oli lehdessä (Hämeen Sanomat) juttua, kun pidimme ensimmäiset harjoitukset ja perehdytimme kiinnostuneita lajiin. Silloin kävi 30-40 henkilöä kokeilemassa rugbyä. Nopeasti saimme homman pystyyn. Ydinporukkaa meillä on parinkymmenen jäsenen verran, hän kertoo.

Tammisen mukaan Linna Rugby Club nähdään kentillä tositoimissa jo ensi kesänä.

-Tarkoituksemme on osallistua ainakin cupiin ja seitsemällä pelaajalla käytäviin turnauksiin. Pyrimme järjestämään turnauksen myös Hämeenlinnassa.

Linnanpuistossa ensimmäiset harjoituksensa pitänyt rugbyporukka ei ole vielä keskittynyt lajissa ominaisiin taklauksiin.

-Kosketusrugbyä olemme enimmäkseen pelanneet.

Uuden seuran pelaajavalmentaja on Avea Avea, joka on kotoisin Samoalta.

-Samoalla rugby on suositumpaa kuin kaikki muut lajit yhteensä. Avea Avea on asunut Suomessa ja Riihimäellä kahdeksan vuotta. Hän on pelannut myös Suomen maajoukkueessa. Avea Avea on edustanut Helsinki Rugby Clubia. Hän kuitenkin vaihtaa edustusoikeuden meille, kunhan pääsemme sarjaan, Tamminen kertoo.

Muutenkin Linna Rugby Club on kansainvälinen seura.

-Kolmasosa uuden seuran pelaajista on maahanmuuttajia. Seuramme logon on suunnitellut brasilialainen Lucas Enrico Boff, siis jalkapallomaastakin löytyy rugbyn pelaaja, Tamminen selvittää.

Harjoituksia maneesissa

Hämeenlinnalaiset rugbyn pelaajat siirtyvät ulkokentiltä (myös Idänpää) talvikaudeksi sisätiloihin harjoittelemaan. Seuralla on yksi salivuoro ja harjoitteleepa se todennäköisesti kerran viikossa myös Alaspään ratsastustallin maneesissa.

-Harjoituksiin en itse pääse mukaan, koska lähden ensi viikolla perheen kanssa Argentiinaan kolmeksi kuukaudeksi. Meillä on kuitenkin päteviä vetäjiä, Tamminen sanoo.

Keväällä hän aikoo ottaa vastuulleen seuraan tulevat junioripelaajat.

-Tarkoitukseni on päästä esittelemään lajia myös kouluihin.

Tamminen vakuuttaa, että rugby on halpa laji harrastaa.

-Ei tarvita kuin nappikset ja vaatteet päälle. Kuka tahansa voi tulla mukaan, eikä se maksa mitään. Palloja olen tilannut Walesista, yksi pallo maksaa 15-20 euroa.

Suuri maailmalla, pieni Suomessa

Britanniassa kehitetty rugby on Suomessa pieni mutta kasvava laji. Monessa maassa se on erittäin suuri ja suosittu.

-Rugbyn MM-kilpailut on maailman kolmanneksi seuratuin kansainvälinen urheilukilpailu. Edelle pääsevät vain kesäolympialaiset ja jalkapallon MM-kilpailut, Tamminen tietää.

Uusi-Seelanti juhli kotikisoissaan maailmanmestaruutta, kun se kukisti loppuottelussa Ranskan. (HäSa)

Menot