Uutiset

Ruisleipä tuoksuu perinnetilalla

Liesjärven kansallispuistossa leivotaan Korteniemen perinnetilalla ruisleipää lauantaina 22.5. kello 11-16. Kaikki halukkaat pääsevät leipomaan, mutta halutessaan voi vierailija pysytellä pelkässä maistelemisessakin.

Leipä leivotaan oman pellon antimista, eli viime syksynä leikatusta ja riihessä puidusta Aunus-rukiista. Jyvät on käyty jauhattamassa Töllin myllyllä Pusulassa. Taikina tehdään vanhaan taikinatiinuun, jossa taikinajuuri on säilynyt sukupolvelta toiselle. Leivät leivotaan perinteisiksi reikäleiviksi, jotka voidaan säilyttää tuvan orsilla. Korteniemen leivinuunia lämmitetään jo pari päivää etukäteen, jotta leivät paistuvat tasaisesti. Leipien paistumista odotellessa kylvetään Martta-pellava maahan. Tapahtumaan on vapaa pääsy. (HäSa)