Uutiset

Rumaa jälkeä kotiluolassa

Löysää ja välinpitämätöntä.

Niillä kahdella sanalla voi hyvin kuvata Hämeenlinnan Steelersin keskiviikon kotiesitystä salibandyn Divarissa. Steelers kärsi keravalaisen Blackbirdsin käsittelyssä tylyn tappion, kun vierasjoukkue lähti kotimatkalle 13–4 (1–2, 5–2, 7–0) -voiton kanssa.

Steelersin päävalmentaja Jani Järvinen joutui ihmettelemään pelin jälkeen omiensa esitystä.

– Sanattomaksi vetää, kun pelataan kotona ja esitys on tällainen. Päällimmäinen tunne on häpeä. En tiedä, mikä pelissä nyt oli, mutta joukkueen jänne on erittäin lyhyt. Vaikka johdimme 4–2, ei joukkueella tuntunut olevan kuitenkaan henkeä puristaa edes siedettävää esitystä, Järvinen mietti.

Johdossa puolivälissä

Steelers johti ottelun 35 minuutin pelin jälkeen 4–2, mutta sen jälkeen Blackbirds iski 25 minuuttiin yksitoista maalia. Steelersillä oli tosin toisen erän kahdessa maalissaan rutkasti tuuria, sillä sekä Joonas Jokipalon (1+1) että Tuomas Mikkolan laukaukset pomppivat Blackbirdsin maaliin vierasjoukkueen omista pelaajista. Ensimmäisessä erässä hämeenlinnalaisten maalit tekivät Janne Ijäs (1+1) ja Risto Parikka, joka laukoi ylivoimalla 2–1-maalin kippari Jarno Mäkisen syötöstä vain kymmenen sekuntia ennen ensimmäistä erätaukoa.

– En ollut ollenkaan tyytyväinen alkuunkaan. Olimme lapasia alusta vaihtoaitiossa, pukukopissa ja varsinkin kentällä. Nyt ei voi olla tyytyväinen itseensä, ei valmennustiimiin, eikä kehenkään muuhunkaan. Emme saaneet peliin boostia, vaikka paljon asiasta puhuimme. Yritimme saada positiivisen kautta raivoa pelaamiseen. Asioita käydään koko ajan läpi ja yritetään saada niitä näkymään askissa. Emme vain saa niitä esiin. Onko kyse sitten fyysisestä väsymyksestä vai henkisestä. Vai kummastakin. En tiedä, Järvinen aprikoi.

Steelersin otteet ovat alkukauden aikana ailahdelleet. Parempaa se esitti edellisessä kotiottelussaan sarjakakkosta Blue Foxia vastaan, mutta viime viikonloppuna tuli turpiin SB Welhoja vastaan.

Mikä on vireystila?

Järvisen mukaan Steelers käy tappion läpi ja miettii syitä surkeaan esitykseen.

– Nyt pitää istahtaa alas ja keskustella, mikä on vireystila. Harjoitellaanko torstaina kovaa vai harjoitellaanko ollenkaan. Pitää aistia joukkueesta, mikä tarvetila on. Treenaaminenkaan ei johda mihinkään, jos joukkue ei harjoituksia jaksa tehdä. Ehkä rikkonainen kesä ja aikaisemmat tapahtumat alkavat näkyä. Urheilussa kun ei voi koskaan mennä karkuun fyysistä puolta. Jos sitä ei ole, voi käydä näin, päävalmentaja sanoi.

Neljän maalin Piippo

Blackbirds sai herkutella Iittala-hallissa. Eniten kotijoukkuetta kuritti Mikko Piippo, joka oli mukana kuudessa joukkueensa kolmestatoista maalista. Hän teki neljä maalia ja syötti kaksi. Myös Jyri Laine onnistui hattutempun teossa. Hänen saldokseen tuli kolme maalia ja yksi syöttöpiste. Kaksi kertaa maalinteossa onnistuivat Iiro Kinnunen ja Mikko Manninen ja kertaalleen Steelers-verkkoa heiluttivat Marko Andersson (1+1) ja Markus Piittijärvi.

Steelers saa harjoitella reilun viikon ennen seuraavaa Divarin otteluaan. Vastus on lauantaina 23. marraskuuta pahin mahdollinen, sillä Steelers matkustaa Pohjanmaalle SB Vaasan vieraaksi. Seuraavan kotiottelunsa joukkue pelaa sunnuntaina 1. joulukuuta, kun Iittala-halliin saapuu vieraaksi tämän hetken sarjakolmonen, raumalainen SalBa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic