fbpx
Uutiset

Ruotsalainen europarlamentaarikko Peter Lundgren sai ahdistelusyytteen – Myöntää rinnoista tarttumisen mutta kiistää häirinnän

Ruotsidemokraattien poliitikko kertoi
Ruotsalainen europarlamentaarikko Peter Lundgren joutuu vastaamaan oikeudessa syytteeseen seksuaalisesta häirinnästä. Kuva: Anders Wiklund
Ruotsalainen europarlamentaarikko Peter Lundgren joutuu vastaamaan oikeudessa syytteeseen seksuaalisesta häirinnästä. Kuva: Anders Wiklund

Ruotsalaissyyttäjät ilmoittivat perjantaina, että ruotsidemokraattien europarlamentaarikkoa Peter Lundgrenia vastaan nostetaan syyte seksuaalisesta häirinnästä, kertoi Reuters. Poliisi teki Lundgrenista rikosilmoituksen toukokuussa, vaikka Lundgren ja epäilty naisuhri ilmoittivat sopineensa asiasta.

Syyttäjän mukaan epäilty rikos tapahtui puoluetapahtuman yhteydessä hotellihuoneessa maaliskuussa 2018 Tukholman liepeillä. Lundgren itse kertoi alun perin tapahtuneesta Expressen-lehdelle.

– Istuessamme siinä tartuin häntä todennäköisesti rinnoista. Olimme melko juovuksissa. Hän pani kädet pois, Lundgren kertoi lehdelle toukokuussa.

Epäilty uhri kuvasi tapahtunutta samassa haastattelussa “mahdottomaksi hyväksyä”.

Lundgren kommentoi syytettä perjantaina sanomalla, että asiaa ei pitäisi käsitellä lakiteitse.

– Alusta asti minulle on ollut selvää, että tämä ei ole viranomaisasia. Olen yhä sitä mieltä. Väärinkäytöstä ei ole tapahtunut, hän sanoi Ruotsidemokraattien lähettämässä sähköpostissa.

Sopuvideo ei auttanut

Ruotsidemokraatit julkaisi toukokuussa videon, jossa Lundgren ja epäilty uhri keskustelevat tapahtuneesta ja sopivat asian. Puolueen puheenjohtaja Jimmy Åkesson sanoi tuolloin puolueen luottavan Lundgreniin.

Videolla Lundgren pyytää anteeksi ja myöntää käyttäytyneensä tökerösti, ja epäilty uhri sanoo ettei tee asiasta rikosilmoitusta. Seksuaalinen häirintä ei ole Ruotsissa asianomistajarikos.

– Meillä on ollut alusta asti hyvä keskustelu molempien osapuolien kanssa ja siksi asia oli mielestämme loppuunkäsitelty. Asian saamaan käänteen takia meidän täytyy seurata viranomaisprosessia, puolue tiedotti.

Maahanmuuttoa vastustava Ruotsidemokraatit on parlamentin kolmanneksi suurin puolue. Viime aikoina tehdyissä mielipidemittauksissa se on kirinyt kannatuksessaan ohi suurimmasta puolueesta eli sosiaalidemokraateista.

Menot