fbpx
Uutiset

Ruotsin porvaripuolueet haluavat demarit neuvotteluihin

Ruotsissa porvaripuolueet haluavat kutsua sosiaalidemokraattien puheenjohtajan, pääministeri Stefan Löfvenin neuvotteluihin. Porvariallianssi haluaa muodostaa uuden hallituksen ja toivoo sille sosiaalidemokraattien tukea.

Allianssi on julkaissut hallitusaikeistaan debattikirjoituksen Dagens Nyheterissä.

Ruotsissa lasketaan tänään loppuja sunnuntain valtiopäivävaaleissa annetuista äänistä. Ennen tätä laskentaa punavihreä blokki näyttää saavan kaksi paikkaa enemmän kuin porvariallianssi. Kumpikaan ei kuitenkaan ole saamassa enemmistöä valtiopäivien paikoista.Ruotsin vaalien loppuja ääniä lasketaan tänäänRuotsissa lasketaan tänään loppuja sunnuntain valtiopäivävaaleissa annetuista äänistä. Kyseessä ovat viikonvaihteen viime hetken ennakkoäänet kotimassa sekä noin 50 000:n ulkomailla asuvan ruotsalaisen äänet. Vaaliviranomaiset eivät pysty sanomaan tarkkaa lukua, paljonko ääniä on vielä laskematta.

Lopullisen vaalituloksen odotetaan olevan selvillä vasta perjantaina.

Ääntenlasku varmistaa sen, pysyykö punavihreän blokin ja neljän puolueen porvariallianssin ero kahdessa edustajanpaikassa punavihreiden hyväksi. Aiempien vaalien kokemusten perusteella ei pidetä kovin todennäköisenä, että blokkien välinen paikkajako muuttuisi. Sen sijaan blokkien sisällä muutoksia voi tapahtua.

Kumpikaan blokeista ei pääse lähellekään enemmistöasemaa, koska ruotsidemokraatit lisäsivät vaaleissa paikkamääräänsä selvästi. Hallitusneuvotteluista onkin ennustettu Ruotsissa pitkiä ja vaikeita.

https://www.dn.se/

Asiasanat

Menot