fbpx
Uutiset

Ruotsin terroristijahti: ”Tietoja vaihdetaan. Suomi-kytkentöjä ei ole löytynyt.”

Ruotsin terrorisminvastainen operaatio ei ole aiheuttanut Suomen viranomaisten toimintaan mitään erityisiä muutoksia, kertoo sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg.

Esimerkiksi Rajavartiolaitos tehosti rajatarkastuksia varsinkin Helsingin lentoasemalla ja satamissa jo Pariisin terrori-iskujen jälkeen viime viikonloppuna.

– Niillä toimilla on jatkettu, eivätkä Ruotsin toimet ole aiheuttaneet enää mitään erityistoimia lisää, Nerg kertoo.

Pariisin terrori-iskujen seurauksena myös poliisi kohotti valmiuttaan koko maassa tietyillä joukkoliikenneasemilla, yleisötilaisuuksissa, lähetystöissä sekä turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksissa. Nergin mukaan terrorismitilannetta on seurattu viime päivät tiiviisti turvallisuusviranomaisten ylimmässä johdossa, mutta uusia viitteitä terrorismista ei ole tullut esiin.

– On ollut aika paljon esillä, että vaikuttaako tämä Suomeen ja löytyykö Suomi-kytkentöjä, ja tähän saakka ei ole löytynyt. Tilanne on pysytellyt Suomessa ennallaan, Nerg tiivistää.

Pohjois-Ruotsin Bolidenissa otettiin torstaina kiinni mies, jonka epäillään kuuluvan äärijärjestö Isikseen ja suunnitelleen terrori-iskua. Ruotsin poliisin kuultavaksi on tuotu myös useita muita ihmisiä, joita ei kuitenkaan välttämättä epäillä vielä mistään rikoksesta.

Ilta-Sanomat kertoi jo torstaina, että Suomen Supo auttoi Ruotsin viranomaisia epäillyn etsimisessä. Päivi Nerg ei halua käsitellä julkisuudessa tarkemmin siitä, minkälaisia avunpyyntöjä Ruotsista on lähetetty Suomelle terroristijahdissa.

– Tiedusteluviranomaisten yhteistyö on tosi kovaa tällä hetkellä. Tietoja vaihdetaan ja pyydetään, Nerg muotoilee.

Menot