Uutiset

RURU99 Gold juhli voitto Tshekissä

RURU 99 Gold nappasi arvokkaan voiton arvostetussa eurooppalaisten seurajoukkueiden junioriturnauksessa Prahassa. Kultamitali on seuran historian ensimmäinen ja jää nimenmuutoksen myötä myös ainoaksi.

Prague Games -turnauksessa oli mukana eurooppalaisia seurajoukkueita 10 maasta. RURU osallistui turnaukseen kolmella joukkueella. 99 Gold ja Platinium kilpailivat 12-vuotiaiden poikien sarjassa ja 97 Academy 14-vuotiaiden poikien sarjassa. Turnaus järjestettiin nyt kahdeksatta kertaa. Kahdeksaan sarjaan osallistui tänä vuonna yhteensä 288 joukkuetta.

RURU Gold on turnauksen historiassa vasta kolmas suomalaisjoukkue, joka on pystynyt Prahassa sarjavoittoon.

12-vuotiaiden poikien sarjassa oli mukana 38 joukkuetta. Mukana olivat isäntämaa Tshekin lisäksi joukkueita Ruotsista, Slovakiasta, Sveitsistä, Saksasta ja Suomesta.

Maali pysyi puhtaana

Gold selvitti tiensä pudotuspeleihin vakuuttavasti voittamalla kaikki alkulohkonsa ottelut. Joukkue aloitti turnauksen erittäin keskittyneesti ja piti maalinsa puhtaana peräti kuusi ensimmäistä ottelua.

Neljännesvälierissä vastaan asettui etukäteen vahvaksi tiedetty Tshekin Škorpioni Sokol Poruba. RURU luotti tässäkin ottelussa omaan pelisysteemiinsä, joka perustuu liikkuvaan ja huolelliseen pallonhallintaan. Pelitapa sai pienemmällä joukkueella pelaavat tshekit tekemään ratkaisevia virheitä keskialueella. Ottelu oli alusta alkaen hämeenlinnalaisten hallintaa ja päättyi lopulta 10-3-voittoon.

Välierävastustajaksi lauantain aamupeliin valikoitui sveitsiläinen salibandyjätti Zug United. RURUn mentyä Jose Takalan maalilla 1-0-johtoon taitavat sveitsiläiset tasoittivat näyttävän kuvion päätteeksi. Hämeenlinnalaisten 5-3 voittoon päättynyt peli ratkesi lopulta RURUlle Antti Suoranimen tahtomaalilla ja Oskari Niskasen ylänurkkalaukauksella.

Upeat puitteet

Finaali tarjosi upeat puitteet ja loistavan tunnelman. Ottelut pelattiin uudella Sparta Prahan Podvinný Mlýn-areenalla. Paikallisen yleisön lisäksi suomalaisjoukkuetta olivat kannustamassa myös muut RURU:n joukkueet vanhempineen ja valmentajineen.

Tiensä loppuotteluvastustajaksi oli selvittänyt slovakialainen taitojoukkue Nižná. Ensimmäisen erän puolivälissä RURU siirtyi 1-0 johtoon Jose Takalan alanurkkavedolla. Maalin syötti Eerik Lindén. Slovakkijoukkue tasoitti näyttävän kuvion päätteeksi vain muutaman minuutin kuluttua avausmaalista. Peli jatkui tasaisena, kunnes ensimmäisen erän puolivälissä Nižná siirtyi vastaiskumaalilla 2-1 johtoon. Aivan erän lopussa Erkka Seppälä tasoitti pelin yksilösuorituksellaan.

Päätöserään tuli päättäväinen suomalaisjoukkue, jota ei edes aivan erän alussa tehty vastustajan 3-2-maali lannistanut. Tasoitus oli näyte Antti Suoranimen sisukkuudesta. Hän loukkasi jalkansa kulmatilanteessa, mutta pystyi siitä huolimatta ohjaamaan Eerik Lindénin syötön maaliin.

Kolme minuuttia ennen loppua Erkka Seppälä näytti, miksi hänet valittiin turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Patrik Laurell riisti vastustajalta pallon keskialueella ja syötti Seppälälle. Hän harhautti koko slovakkipuolustuksen ja nosti lopulta pallon hallitusti maalin kattoon.

Hämeenlinnalaisjoukkueen peli perustui päävalmentaja Jani Järvisen mukaan tiiviiseen viisikkopuolustustukseen ja pallonhallintaan. Pelaajat ovat harjoitelleet yhdessä jo neljä vuotta, mikä on joukkueen todellinen voimavara. Puolustuksen ja maalivahtipelin erinomaisuudesta kertoo se, että joukkue päästi yhdeksässä pelissä vain yhdeksän maalia.

Puolustuksessa mainioita otteita esitti joukkueen kapteeni Eemeli Tikkanen. Ilari Kaurtola pelasi maalinsuulla tasaisen varmasti ja eleettömästi. Hänet valittiin turnauksen parhaaksi maalivahdiksi. Erkka Seppälä valittiin puolestaan turnauksen parhaaksi pelaajaksi. Hän teki turnauksessa 14 maalia ja antoi 8 maalin johtanutta syöttöä.

Voittajajoukkueessa pelasivat Eemeli Tikkanen, Saku Heinilä, Jan Järvinen, Ilari Kaurtola (mv), Ilkka Kivikko, Eetu Korkiamäki, Patrik Laurell, Eerik Lindén, Olli Mäkinen, Oskari Niskanen, Samu Ojanen, Erkka Seppälä, Antti Suoraniemi, Jose Takala ja Veeti Virtanen. Joukkuetta valmensivat Jani Järvinen ja Mika Heinilä. Joukkueenjohtajana oli Jouni Tikkanen. (HäSa)