Uutiset

Rutiinilla helppoon voittoon

HPK:n lentopallonaisten tilanne näyttää hyvältä, kun Mestaruusliigan pudotuspelien alku lähestyy. Kerho on saanut pelinsä viime aikoina mukavasti jengoilleen, eikä se antanut sunnuntainakaan Kuusamolle mitään mahdollisuuksia yllätykseen. Kotijoukkue taputteli ottelun kolmessa erässä ja antoi vierailla 19, 18 ja 8 eräpistettä.

Kerhon tulitusta johti amerikkalaispelaaja Lexi Erwin, joka saalisti Kuusamoa vastaan 20 (+12) pistettä. Hyvää kautta pelaava yleispelaaja oli tyytyväinen joukkueen esitykseen.

– Olemme keskittyneet aika paljon pelisysteemiimme ja tuleviin pudotuspeleihin. Onnistuimme Kuusamoa vastaan hyvin, vaikka vastustaja ei ollutkaan ihan niin hyvä kuin jotkut muut joukkueet tässä sarjassa. Keskityimme siihen mitä meidän piti tehdä, Erwin sanoi.

Aina hyvä pelisuunnitelma

Hän myönsi, että keskittyminen ei ole aina helppoa, jos vastustaja tiedetään etukäteen vähän heikommaksi.

– Valmentajamme tekevät kuitenkin joka peliin hyvän suunnitelmaan, johon voimme turvautua silloinkin, kun ajatus vähän karkaa.

Kerho pääsee valitsemaan pudotuspelien vastustajansa LP Viestin jälkeen toisena. Erwin odottelee kevään tärkeimpiä pelejä innolla.

– Olemme saamassa sairastupaakin sopivasti tyhjäksi ennen pudotuspelien alkua. Pelaamme tällä hetkellä todella hyvin ja olemme valmiita pudotuspeleihin, Erwin lupasi.

Parannettavaa on aina, ja Kerho onkin yrittänyt parantaa omaa peliään harjoituksissa.

– Olemme harjoitelleet viime aikoina passaamista, mutta emme siksi, että se olisi ollut huonoa. Haemme vielä uusia kuvioita, joita voimme käyttää, amerikkalainen sanoi.

Napolitano tyytyväinen kehitykseen

HPK:n päävalmentaja Bruno Napolitano muistutti, että hämeenlinnalaisten peliä helpotti Kuusamon ukrainalaisen yleispelaajan Yulia Voronan puuttuminen pelistä. Vierasjoukkue huilautti Voronaa nilkkavamman takia.

– Silti joukkueeni pelasi mielestäni hyvän ottelun. Olemme parantaneet koko ajan ja peli on mennyt oikeaan suuntaan. Pelaajat tekevät pelissä harjoituksissa harjoiteltuja asioita, ja olemme siitä Lucan (kakkosvalmentaja Chiappini) kanssa tyytyväisiä, Napolitano kehui.

HPK pelaa vielä yhden ottelun ennen pudotuspelejä. Se kohtaa ensi sunnuntaina Elenia-areenassa pihtiputaalaisen Liigaplokin.

– Olemme tulleet elokuusta asti tänne ja menneet askel askeleelta eteenpäin. Vielä on yksi askel edessä ja se on joukkueen valmistaminen pudotuspeleihin. Tämän ottelun jälkeen olen oikein tyytyväinen, sillä pelin sisällä tapahtui paljon hyviä asioita, Napolitano sanoi.

Kuusamon päävalmentaja Marko Kaakinen ei lopputulosta selitellyt.

– Hävisimme syöttö-vastaanottopelin ihan sata-nolla. Tilastoista näkee sen tosiasian, ettei tuollaisella vastaanotolla voi yksinkertaisesti voi mitenkään pärjätä. Toinen erä oli ainoa, missä pääsimme peliin paremmin mukaan. HPK kuitenkin syötti älyttömän hyvin, Kaakinen kehui.

Heikko vastaanotto hankaloittaa koko muuta pelaamista.

– HPK sai tietysti hyvällä syötöllään lisää rentoutta omaan peliinsä. Tänään emme saaneet palloa riittävän hyvin passarille ja silloin kun saimme, ei passarilla (Henna Hämäläinen) ollut ihan paras päivänsä. Hyökkääjille tuli aika paljon vaikeita tilanteita hoidettavaksi, Kaakinen myönsi. (HäSa)

Asiasanat