Uutiset

Ruuth ja Lappalainen jatkavat FC Hämeenlinnassa

Jalkapalloilun Ykkösessä pelaava FC Hämeenlinna teki tuleville kausille kaksi uutta sopimusta, kun tällä kaudella pelanneet Ilari Ruuth ja Aapo Lappalainen tekivät seuran kanssa kaksivuotiset sopimukset.

Molemmilla pelaajilla on liigakokemusta Tampere Unitedista ja he ovat Tampereen Ilveksen kasvatteja. 21-vuotias Ruuth suorittaa tällä hetkellä Panssariprikaatissa varusmiespalvelusta ja pääsee siviiliin tammikuun alussa.

-Viihdyin erittäin hyvin FC Hämeenlinnassa ja pääsin todella hyvin mukaan joukkueeseen. Vaikka tulin kesken kauden, niin mitään ongelmia ei ollut pelaamisessa ja pukukopissa oli hyvä meininki. Nyt vain laitetaan paikat kuntoon, sillä nilkkani on vaivannut. Itselläni ja seuralla on samat tavoitteet eli päästä liigaan. Jo sen johdosta sopimukseen pääsy oli helppo, kertoi Ruuth.

Marraskuussa 22 vuotta täyttävä Aapo Lappalainen tuli myös kesken kauden joukkueeseen, mutta joutui jättämään loppukauden pelit väliin loukkaantumisen takia.

-Sopimuksen teon kanssa ei ollut vaikeuksia. Olen ollut tyytyväinen, ja seuralla on samat tavoitteet kuin itsellä. Molemmat haluamme mennä eteenpäin jalkapalloilussa, sanoi Lappalainen.


Lempinen tyytyväinen

Myös joukkueen päävalmentaja Jussi Lempinen oli tyytyväinen tehtyihin sopimuksiin.

-Molemmat pelaajat tulivat kesken kauden joukkueeseen ja toivat tiettyjä puuttuvia palasia peliin. Kavereilla on jo liigakokemusta ja he sopivat joukkueeseen äärimmäisen hyvin. Uskoisin, että ensi viikolla jälleen tehdään lisää sopimuksia, sillä sen verran tiheästi puhelin on pirissyt, Lempinen kertoo.

FC Hämeenlinnan kapteeni Jukka Vanninen lopetti ansiokkaan pelaajauransa ja keskittyy perhe-elämään. FC Hämeenlinnan kauden viimeisen maalin tehnyt Eetu Kokkinen hakee puolestaan lisää haastetta uralleen Hyvinkään Palloseurasta.

Myös joukkueen toisena valmentajana toiminut Janne Hyökyvaara keskittyy ensi kaudella työ- ja perheasioihin.

-Aika ja ajankohta ei vain nyt ollut sopiva. On keskityttävä lasten kanssa oleiluun ja töihin, sanoi yövuoron jälkeen herätetty liigalegenda Hyökyvaara. (HäSa)