Uutiset

Ryanair peruu satoja lentoja matkustamohenkilökunnan lakkojen takia

Helsinki
25.07.2018, 11:07

Talous

Lentoyhtiö Ryanair joutuu perumaan noin 600 lentoa, koska yhtiön matkustamohenkilökunta lakkoilee keskiviikkona ja torstaina Espanjassa, Portugalissa, Belgiassa ja Italiassa.
Viiden ammattiliiton työtaistelut vaikuttavat arviolta 100 000 matkustajaan. Ryanairin pitää korvata asiakkaidensa kulut tai tarjota heille vaihtoehtoisia lentoja. Yhtiön mukaan 90 prosenttia niistä matkustajista, joihin lakot vaikuttavat, on siirretty toiselle lennolle.
Suurimmat vaikutukset kohdistuvat Espanjaan, jossa lakot voivat Ryanairin mukaan vaikuttaa jopa 200 lentoon päivässä. Ryanair lentää päivittäin yli 830 lentoa Espanjassa.
Portugalissa ja Belgiassa lakot vaikuttavat noin 50 lentoon päivässä. Italiassa työtaistelut eivät Ryanairin mukaan vaikuta lentoihin.
Ryanair lentää kesän aikana Lappeenrannasta Italian Bergamoon ja Kreikan Ateenaan.
Ammattiliitot haluavat, että Ryanair antaa alihankkijoidensa työntekijöille samat työehdot kuin omille työntekijöilleen. Liitot vaativat myös, että työntekijät olisivat jatkossa sen valtion lainsäädännön piirissä, josta käsin he työskentelevät. Nyt työntekijät ovat Ryanairin kotimaan eli Irlannin lainsäädännön piirissä.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi