Uutiset

Ryhtiliike riitti vieraspisteisiin

HPK on pelannut kaksi peräkkäistä jääkiekon liigaottelua vähän samalla tavalla – ensimmäisessä erässä se on ollut vastustajaa jäljessä, mutta sen jälkeen on ollut parempaa. Lauantaina Ilvestä vastaan ryhtiliike ei pisteitä tuonut, mutta tiistaina Ässät taipui kotikaukalossaan maalein 5–3 (1–3, 2–0, 2–0).

HPK:n toisen erän nousun takeena oli joukkueen ylivoima. Kerho teki erässä kaksi lähes identtisesti samanlaista ylivoimamaalia. Tuomas Vänttinen sai latoa suoraan syötöstä kiekon kaksi kertaa Rasmus Rinteen selän taakse. Ensin oivan syötön tarjoili Jesse Saarinen (0+3) ja sitten Marek Viedensky (0+2).

– Ylivoima on toiminut tähänkin asti ihan hyvin, mutta eihän niitä lasketa, mitkä eivät maaliin mene. Muut ovat järjestelleet aikaisemminkin hyviä kutipaikkoja. Tänään ne sattuivat uppoamaan, maalintekijä mietti.

Vänttiselle löytyi kummassakin maalissa paljon tilaa neliön keskeltä.

– Yritän totta kai etsiä itselleni koko ajan tilaa. Hyökkäysalue on nykyisin niin iso, sinne tulee hyviä välejä. Meillä on paljon rigthin pelaajia. Somervuoren Eero on tehnyt paljon maaleja toiselta puolelta, ja tänään paikat tulivat minulle. Vastustajat ovat varmaan vähän ihmeissään, kun meitä righteja on kentällä niin monta, Vänttinen arveli.

Harvinaista Porissa

Ässät ei kovin usein menetä kotonaan kahden maalin johtoa. Tiistaina Kerho onnistui harvinaisen tempun tekemään.

– Pelasimme huonon ensimmäisen erän. Tunnetta ei ollut ja ajelimme kolmella hyökkääjällä turhaan sisään. Meillä on teemana, että kolmannen äijän pitää olla aina alla pakkien tukena. Tänään tukea ei ensimmäisessä erässä ollut. Ässät tuli kuin oviverhoista ylivoimahyökkäyksiä, Vänttinen ihmetteli.

Vänttinenkin muistutti, että kaksi erää HPK pelasi hyvää jääkiekkoa.

– Toki loppu meinasi mennä sähläämiseksi, mutta niin se menee aina maalin tai kahden johdossa, kun toinen tulee kova päälle.

Nikkilälle heti voittomaali

Loukkaantumisestaan toipunut ja kauden avausottelunsa pelannut Petteri Nikkilä pääsi heti latomaan ottelun voittomaalin. Nikkilä huilasi vielä avauserän, mutta tuli puolustajien kiertoon mukaan toisessa erässä. Kerhon päävalmentaja Pasi Arvonen oli tyytyväinen puolustajansa otteisiin.

– Pelaamattomuus ei hirveästi näkynyt. Pete pelasi hyvän pelin. Tuollaisen ensimmäisen erän jälkeen ei ole helppo tulla peliin mukaan. Hän toi äijämäisyyttä molempien maalien eteen. Hienoa, että Pete on selättänyt loukkaantumiset, Arvonen sanoi.

Päävalmentajaa mietitytti avauserän pelaamisen taso.

– Olen erittäin tyytyväinen, että nousimme 3–1-tappioasemasta 5–3-voittoon vieraskentällä ja varsinkin Porissa. Ensimmäisessä erässä meille tuli hirveitä puolustuksellisia virheitä, joilla lahjoitimme kolme maalia. Pelin rakennekaan ei ollut ihan kunnossa, vaan koohotimme kentällä, Arvonen kertasi.

Kaikki muuttui erätauolla. Arvonen muistutti, että muutos lähti pelaajista.

– Puolustimme hyvin, jolloin pystyimme kääntämään peliä ja saimme tilanteita hyökkäyspäähän. Erätauolla tehtiin kaikenlaista. Valmentajat voivat yrittää taikatemppuja, mutta muutos lähtee jokaisesta pelaajasta itsestään. Tänään joukkue vastasi huutoon ja teki töitä, kuten on sovittu, Arvonen kehui.

Ässiä vastaan Kerhosta onnistuivat maalinteossa myös Craig Schira ja Ville Järveläinen. HPK jatkaa pelejään perjantaina kotiottelulla JYPiä vastaan. (HäSa)

Asiasanat