fbpx
Uutiset

Ryks halutaan palauttaa takaisin kotiin

Tunnin kestäneiden kiivaiden, pettyneiden ja toiveikkaidenkin puheenvuorojen jälkeen Riihimäen kaupunginvaltuusto päätyi käynnistämään selvityksen Ryksin irrottamisesta sairaanhoitopiiristä.

Yksimielisyyttä ei löytynyt, joten päätös syntyi äänestyksen jälkeen äänin 36-4, yhden äänestäessä tyhjää ja kahden ollessa poissa.

Riihimäen seudun terveyskeskuksessa työskentelevä Erja Hirviniemi (vas.) olisi lieventänyt esitystä. Hän ei hyväksynyt Ryksin irrottamista vaan olisi puhunut selvityksestä terveyskeskuksen ja Kanta-Hämeen keskussairaalan Riihimäen yksikön toimintojen uudelleenorganisoimiseksi.

Koska Hirviniemi sai taakseen vain kolmen muun äänet, nyt selvitetään kuinka Ryks irrotetaan sairaanhoitopiiristä ja siirretään osaksi perusterveydenhuoltoa.


Alasajo kiukuttaa

Ryksissä työskentelevä Mirja Lammi (kesk.) tiivisti monen valtuutetun ja riihimäkeläisen tunnot. Hän muistutti sairaanhoitopiirin luvanneen kehittää koko keskussairaalaa tasapuolisesti.

Toisin on käynyt. Riihimäki on menettänyt psykiatrian osaston, gynegologian ja osan ortopedisistä toimenpiteistä Hämeenlinnaan, jonne on myös siirretty osa Riihimäeltä lakkautetuista kymmenestä lääkärin virasta

– Nyt on tärkeää lähteä miettimään, mitä täällä ihmiset todella tarvitsevat, korosti Mirja Lammi ja toivoi alueen oman sairaalan tarjoavan perusterveydenhuollon lisäksi erikoissairaanhoitoa ja ennen kaikkea erikoissairaanhoitotasoista ympärivuorokautista päivystystä.

Riihimäen hallintojohtaja Jussi Savola, Mirja Lammi, Erja Hirviniemi ja Petri Lahtinen (kesk.) odottavat selvitystyön myös selkeyttävän kuvaa Ryksin tulevaisuudesta uskottavana työpaikkana, johon saadaan palkattua lääkäreitä.

Forssan mallin toivotaan nyt toteutuvan Riihimäellä parikymmentä vuotta sen jälkeen, kun Päivi Räsänen (kd.) vuonna 1993 esitti terveyskeskuksen ja sairaalan toimintojen yhdistämistä.

Selvityksen uskotaan valmistuvan aikaisintaan vuoteen 2014 mennessä. (HäSa)

Menot