fbpx
Uutiset

Ryksin kapinaliike tuomitaan Hämeenlinnassa

Kanta-Hämeen Keskussairaalan Hämeenlinnan ja Riihimäen yksikön väliseen työnjakokiistaan ei näytä löytyvän ratkaisua.

Sairaanhoitopiirin valtuuston puheenjohtaja Iisakki Kiemunki katsoo, että Ryksin henkilökunnan tulisi noudattaa yhteistä strategiaa ja hyväksyä työnantajan laatima työnjako. Kiemunki toteaa myös, että Keskussairaala halutaan säilyttää päivystystasoisena sairaalana.

Työnjako siirtäisi lonkkaleikkaukset ja osan polvileikkauksista Hämeenlinnan yksikköön ja toisi tilalle päiväkirurgisia toimenpiteitä kuten tyrä- ja suonikohjuleikkauksia sekä polvien tähystysleikkauksia. Ryksin ortopedien pitäisi leikata myös Hämeenlinnassa.

Työnjako ei sovi Ryksin lääkärikunnalle, joka katsoo, ettei ole ollut mukana valmistelemassa strategiaa. Niinpä työnantaja ei enää ensi vuonna käytä Riihimäen leikkaussalien vapaata kapasiteettia.

Sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja Harri Lintumäki ja hallituksessa istuva Hausjärven kunnanjohtaja Päivi Terävä pitävät molemmat välttämättömänä, että Kanta-Hämeessä päästään kiireisissä tapauksissa lähellä Keskussairaalaan päivystykseen. Matka Tampereelle ja Helsinkiin on liian pitkä potilaan turvallisuuden kannalta.

Luottamusmiehet vakuuttavat, että Ryksiä kehitetään erikoissairaanhoidon yksikkönä edelleen eikä tavoitteena ole lakkauttaa sairaalaa.(HäSa)

Menot