Uutiset

Ryppyotsaistakin naurattaa senioreitten huumoripläjäys

– Ja tässä mallistomme viimeinen asu, juontaja Ritva Tähti kertoo ja lavalle astuu keikistelevä nykynuori. Uppsalan vanhainkodin senioreita hymyilyttää. Juuri tällaisiahan tulee vastaan Reskalla joka päivä.

– Nuorella taitaa olla myös silikonitissit, Ritva Tähti epäilee esitellessään nuoren asua.

Nykynuorella on päällä sukkahousut, maihinnousukengät, kerroksittain revitty hame, toppi ja niittivyö. Meikkiäkin on reilusti.

Nykynuoren asua esittelevä Enni Elviira Väisänen ottaa kaiken irti nauravasta yleisöstä. Hän keikistelee, ilmeilee ja helisyttää vyötäröllä roikkuvaa kettinkiä.

Aplodit saattelevat myös muut mallit lavalle kumartamaan.

Esityksen jälkeen pukukopissa keskustelu silikonitisseistä jatkuu. Nuoren asua esitellyt Väisänen korjaa Ritva Tähden väitteen.

– Eivät nämä mitkään silikonit ole, Väisänen nauraa ja pöyhistää rintaansa.

– Mutta miten ne ovat niin pörhöllään, muut esiintyjät ihmettelevät Väisäsen rintavarustusta.

Kun leidit ovat hetken aikaa nauraneet, joku hoksaa, että vyötärölle kiristetty niittivyöhän saa tissit nousemaan. Ja taas pukukopissa raikuu nauru.

Puvut kierrätysmateriaaleista

Esiintymislavalla Uppsala-talon palvelukeskuksen väki pitää lystiä. Toiminnanohjaaja Ritva Tähti on kirjoittanut muotinäytöksen, jossa seniorit esittelevät uuden vaatemalliston. Kyse on huumoripläjäyksestä, jossa vaatteilla hauskutetaan kansaa.

Puvuissa lähdetään liikkeelle esi-isästä, ja kuljetaan siitä klassisten pukujen kautta nykymuotiin. On sukkapukua, housuasua, lenkkipukua, kävelypukua, kellohame, puolihame ja liiviasu. Yhteensä esityksessä on 16 asua. Muun muassa housuasussa hame on tehty erilaisista naisten pikkuhousuista. Lenkkiasussa taas roikkuu lenkki poikineen.

– Tämä on tehty huumorimielellä ja kaikki asut ovat kierrätysmateriaaleista, Tähti kertoo.

Myös esiintyjillä tuntuu olevan mukavaa.

– Tämä porukka on hulvatonta ja kaikki panevat itsensä likoon, Ritva Tähti kiittelee. (HäSa)