fbpx
Uutiset

Ryskettä ja ryminää Kaurialassa

Rugbyn ja amerikkalaisen jalkapallon ystäville on luvassa nähtävää oikein urakalla lauantaina Kaurialan kentällä. Rugbyn SM-sarjassa pelaava Linna Rugby Club ja jenkkifutiksen 1. divisioonassa pelaava Hämeenlinna Huskies järjestävät yhteisen ottelutapahtuman. Ryskettä ja ryminää -tapahtuma käynnistyy kello 13 LRC:n ottelulla Turku Eaglesia vastaan. Amerikkalainen jalkapallo pääsee puolestaan vauhtiin kello 17, kun Huskies saa vastaansa kouvolalaisen Indiansin.

Otteluiden väliajalla on myös ohjelmaa. Muun muassa seurojen yhteistyökumppanit esittäytyvät yleisölle ja pientä kisailuakin on luvassa. Myös molempien seurojen fanituotteita on myytävänä.

Linna Rugby Clubin ensimmäinen kausi SM-sarjassa on alkanut vaisusti. Joukkue on pelannut kaksi sarjaottelua ja on hävinnyt molemmat. Lauantain ottelussa LRC:llä on kuitenkin hyvät saumat avata pistetilinsä, sillä Eagles on myös nollilla sarjataulukossa.

– Kausi on alkanut nousujohteisesti. Ensimmäisessä pelissä kovaa Helsingin joukkuetta vastaan otimme turpaan oikein kunnolla, mutta toinen ottelu Vaasaa vastaan oli jo tasaisempi vääntö, ja nyt olisi sitten sen ensimmäisen voiton aika, toivoo LRC:n puheenjohtaja Jens Willadsen.

Willadsenin mielestä kahden vauhdikkaan lajin yhteistapahtuma on hyvä idea.

– Pääsemme esittelemään hyvin lajiamme, joka on vielä aika uusi Hämeenlinnassa. Lauantainakin meillä on pelissä kuuluttaja, joka helpottaa pelin seuraamista, Willadsen muistuttaa.

Hämeenlinna Huskies on aloittanut amerikkalaisen jalkapallon 1. divisioonan mainiosti. Takana on jo neljä ottelua ja saaliina on yhtä monta voittoa. Lauantain Indians-peliin Huskies pääsee todella mukavissa tunnelmissa, sillä joukkue kukisti viime sunnuntaina sarjan kärkiottelussa Vaasa Royalsin.

Seuran puheenjohtaja Teemu Lahti odottelee Kaurialaan runsaasti yleisöä.

– Ryskettä ja ryminää on myös meille erittäin hyvä pr-tapahtuma. Yleisölle tarjoutuu harvinainen mahdollisuus seurata kahden hienon kontaktilajin menoa samana päivänä. Meillä kausi on alkanut vielä kaiken lisäksi erittäin hyvin, Lahti myhäilee.

Lahti ei usko rugbyn ja amerikkalaisen jalkapallon kilpailevan katsojista Hämeenlinnassa.

– Miksi ei voisi pitää molemmista lajeista? Jenkkifutishan on kaiken lisäksi rugbysta polveutuva laji. Yhteisellä tapahtumalla haluamme näyttää, ettemme ainakaan paini keskenämme, Lahti nauraa. HäSa

Asiasanat

Menot