Uutiset

Rytmisen taitureilla SM-kisat Tavastia-areenassa

Hämeenlinnan Voimisteluseura isännöi rytmisen voimistelun SM-kilpailuja Punaportin Tavastia-areenassa lauantaina ja sunnuntaina.

Lauantaina SM-kisat alkavat naisten ja pre-nuorten joukkueiden kilpailulla kello 12.30. Sen jälkeen ohjelmassa on nuorten yksilökilpailun neliottelu kello 15.15.

Sunnuntaina nuorten kisa jatkuu välinefinaaleilla kello 11.15–12.45. Päivän päättää Voimistelun Asema, joka alkaa kello 14.30. Kilpailuihin on tulossa noin 150 voimistelijaa.

SM-kisojen naisten joukkuekisassa ovat mukana Suomen maajoukkue (Elise-seura) ja Turun Liikuntaseura.

Hämeenlinnan Voimisteluseurasta SM-kisoihin osallistuvat pre-nuorten pallojoukkue Minit ja nuorten yksilösarjassa kilpaileva Hilma Kovanen. Pienten taitureiden Asemalla ovat järjestävästä seurasta mukana joukkuevoimistelijat, telinevoimistelijat ja rytmiset voimistelijat.

Mineille ei kasata paineita

HämVS:n pre-nuorten joukkueessa kilpailevat Amanda Virkkunen, Maria Joutsimo, Anni-Nelli Santala, Matilda Vanamo, Johanna Leppinen ja Pinja Poikonen. Pre-nuorten sarjassa on mukana yhdeksän joukkueetta.

– Minien joukkue saattaa onnistuessaan yltää jopa mitaleille, mutta minkäänlaisia paineita emme halua tytöille kastata. Tärkeintä on, että ohjelma sujuu teknisesti hyvin, eli samalla lailla kuin harjoituksissa, toivoo HämVS:n päävalmentaja Maria Golvovina.

Nuorten yksilöfinaalissa on mukana 15 parasta voimistelijaa marraskuun alussa Helsingissä käydyistä karsintakisoista. Sunnuntain välinefinaaleihin pääsee jokaisen välineen kahdeksan parasta kilpailijaa.

HämVS:n 15-vuotias Hilma Kovanen nousi finalistien joukkoon varasijalta.

– Hilma ei aivan onnistunut lunastamaan finaalipaikkaa karsinnoista, mutta pääsi pikaisella aikataululla mukaan yhden kilpailijan sairastuttua. Teknisesti hän on onneksi valmiina kisoihin, mutta keskittyminen saattaa jäädä hieman vajaaksi, Golovina arvelee.

Tavastia-areenan kisoissa esiintyy myös rytmisen voimistelun 4-ottelun hallitseva suomenmestari Jouki Tikkanen ja hopeamitalisti Ekaterina Volkova. Naisten yksilöiden SM-kisat järjestettiin jo keväällä Tampereella. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic