Uutiset

Rytmisen voimistelun taitureita Iittala-hallissa

Hämeenlinna. Hämeenlinnan Voimisteluseura emännöi rytmisen voimistelun EM-karsintakisoja sunnuntaina Iittala-hallissa. Kilpailut alkavat kello 12 yksilövoimistelijoiden ja joukkueiden EM-karsinnoilla, ja kello 15 ovat vuorossa lasten ikäkausikilpailut.

Yksilöiden EM-karsinnoissa on mukana viisi kovaa voimistelijaa. Suosikkina kisaan lähtee hallitseva suomenmestari Jouki Tikkanen (Rekolan Raikas), joka ylsi finaaliin kahdella välineellä myös helmikuussa Tartossa järjestetyssä maailmancupin kisassa.

EM-kisapaikkaa tavoittelevat myös Kati Rantsi (Elise), Ekaterina Volkova (Elise), Iina Linna (Elise) ja Inessa Rif (SVS Espoo).

– Toukokuun lopulla Wienissä Itävallassa järjestettäviin EM-kisoihin lähtee kaksi voimistelijaa. Sunnuntain kisoista on luvassa tasokas tapahtuma, sillä mukana ovat kaikki huippumme. Mielenkiintoista on muun muassa nähdä, miten ensimmäisiin naisten kisoihinsa osallistuva Ekaterina Volkova pärjää kovassa seurassa. Myös joukkueiden kisoissa on mukana viisi joukkuetta, kertoo Suomen Voimisteluliiton rytmisen voimistelun lajipäällikkö Emma Kurki.

Lasten ikäkausikilpailuihin osallistuu 55 rytmisen harrastajaa. Hämeenlinnan Voimisteluseuraa sunnuntain kisojen eri sarjoissa edustaa reilut 20 nuorta voimistelijaa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

19.10.2020

Fingerpori

comic