fbpx
Uutiset

Ryttylä taistelee saadakseen uuden päiväkodin ja koulun

Hausjärvellä Ryttylässä valmistaudutaan kertomaan ponnekkain äänenpainoin taajaman tarvitsevan pikaisesti päiväkodin. Kyläyhdistys on kutsunut kunnanjohtaja Päivi Terävän, johtavat virka- ja luottamushenkilöt ensi keskiviikkoillan kyläkokoukseen.

Opettaja Ulla Ollila-Perälä pitää edesvastuuttomana tapaa, jolla kunta sulkee silmänsä päiväkodin tilojen aiheuttamilta vaaroilta. Päiväkotia ei ole edes korjailtu, kun uuden piti olla valmis vuonna 2007 ja sitten vuonna 2012. Nyt hanke näyttää taas siirtyvän.

– Minä en enää jaksa uskoa, että saamme uutta koulua koskaan. Rakentamista on siirretty jo parinkymmenen vuoden ajan. Päiväkoti on kuitenkin saatava, sillä nykyinen on suorastaan laiton. Portaissa on tapahtunut pari vakavaa onnettomuutta, Ulla Ollila-Perälä sanoo.

Hausjärven kunnan talousarviota laadittaessa selvitetään, voidaanko Ryttylän päiväkodin ja koulun rakentamista siirtää vuodella vuodesta 2011. Siirto helpottaisi kunnan velkaantumistahtia. Päätökset syntyvät vasta joulukuussa kunnanvaltuuston lyödessä lukkoon ensi vuoden talousarvion.

Menot