Uutiset

Ryttylään tusina uutta omakotitonttia

Ryttylään päästään valmistelemaan myyntikuntoon 12 uutta pientalotonttia. Tontit saadaan Särkäntien itäpuolelle Hausjärven kunnanvaltuuston hyväksyttyä kaavamuutoksen. Aiemmin teollisuusalueeksi kaavoitettu pelto lähellä koulua ja päiväkotia muuttuu nyt omakotialueeksi.

Ryttylän eteläosaan sijoittuvan Eteläkaaren asuinpientaloalueen erillispientalotontit ovat menneet hyvin kaupaksi. Kunnan tonttikaupan painopiste onkin Ryttylässä, kun kaikkein kysytyimmältä Monnin alueelta ei ole tontteja tarjolla.


Golfkeskus etenee

Kuntaan muuttaville uusille asukkaille on pian tarjolla myös golfviheriö hyvinvointipalveluineen. Kunta on valmis takaamaan omalle Hausjärven Talo-yhtiölleen lainan, jolla yhtiö rakentaa golfkenttää rakentavalle yhtiölle lunastussopimuksella huoltorakennuksen.

Lunastussopimus solmitaan vasta vuonna 2012, mikäli golfkentän ja vapaa-ajan asuntojen rakentaminen on edennyt suunnitellusti. Golfkeskus nousee Lahdentien länsipuolelle, Puujoen ja Lahdentien väliin. Palloa on tarkoitus iskeä viheriöllä jo kesällä 2012.

Kun golf-keskus on valmis, sillä on klubirakennus kuntosaleineen, minispa-osastoineen, ravintoloineen ja sosiaalitiloineen. Klubi palvelee koko harrastuskeskusta, jonka yhteydestä myydään parhaillaan lähes sataa loma-asutusrakentamiseen tarkoitettua tonttia. Tonteille voi rakentaa joko yksittäisiä mökkejä tai rivitalonomaisia huoneistoja, joita uskotaan markkinoitavan edelleen viikko- tai lomaosakkeina.

Hausjärven valtuustokokouksessa ei vielä käsitelty edes epävirallisesti Riihimäen kaupungin eroamista Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymästä. Valtuusto paneutuu asiaan vasta huhtikuun lopulla. Valtuusto sopi, että Hausjärven ja Lopen kunnanhallitukset pitävät yhteisen kokouksen 7. huhtikuuta, jonka jälkeen Hausjärvellä kokoonnutaan keskustelemaan tilanteesta 13. huhtikuuta. (HäSa)

Päivän lehti

3.12.2020

Fingerpori

comic