Uutiset

Ryttylässä hiihdetään kuutamon valossa

Ykslammen pururadalla Hausjärven Ryttylässä hiihdellään tänään keskiviikkona kynttilöiden ja kuutamon valossa, mikäli kuu vain pilvien takaa paistaa.

Hiihtolenkillä voi käydä kello 18-20. Valittavana on monta erilaista lenkkiä, joista lammen ympäri kulkeva latu on lyhyin ja tasaisin. Hiekkakuopan kautta kulkeva lenkki on hieman vaativampi ja lammen lenkkiä pitempi. Vanha pururataosuus taas tyydyttää vaativimmankin hiihtäjän tarpeet. Latu-urat on tehty luistelijoille ja perinteisen tyylin hiihtäjille erikseen.

– Tapahtumaa on lumipulan takia jouduttu siirtämään viikolla, eli aivan täysikuun aikaan tapahtumaa ei tänä vuonna voitu järjestää, liikuntasihteeri Jari Kovanen kertoo.

Hiihtolenkin jälkeen voi viilentyä avannossa ja lämmitellä saunassa. Viidellekymmenelle ensimmäiselle liikuntatoimi tarjoaa mehua, kahvia tai kaakaota sekä nuotiolla käristettyjä makkaroita. Lapsille on tarjolla tikkupullaa ja Ryttylän Eräveikkojen järjestämää toimintaa. Myös pururadan vieressä oleva liukumäki on käytössä, tosin ilman järjestäjien valvontaa.

Kuutamohiihtelyihin on viime vuosina osallistunut 50-100 hiihtäjää ja avantouimaria. Tapahtuman järjestelyistä vastaavat jo kahdettatoista kertaa Ryttylän Kiri, Ryttylän Eräveikot ja Hausjärven liikuntatoimi. (HäSa)